Ülésezett az MVSZ Küldöttgyűlése


Május második hétvégén Budapesten ülésezett a Magyarok Világszövetségének két legfontosabb döntéshozó testülete, a Küldöttgyűlés és az Elnökség. Korszakos határozatok születtek.

 

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke nagy ívű beszéddel egészítette ki a szervezet 2016. évi közhasznú tevékenységét ismertető, 25 oldalon írásban előterjesztett jelentését, amelyet a Küldöttgyűlés egyhangú szavazattal fogadott el.

 

A Küldöttgyűlés elhatározta, hogy több mint másfél évtized után ismét költségvetési támogatást igényel az Országgyűléstől, miután az 2000 decemberében, előzetes figyelmeztetés nélkül, puccsszerűen és a házszabályba ütköző módon fosztotta meg a Szövetséget szerzett jogától, a költségvetési támogatástól.

 

A Magyarok IX. Világkongresszusa határozatainak végrehajtásában a magyar nyelv ősiségének ismertetéséről, Trianon megdöntéséről és a Szent Korona Országának helyreállításáról hangzott el beszámoló, születtek határozatok.

 

Június 4. NEM a NEMZET ÖSSZETARTOZÁSÁNAK NAPJA, hirdeti a  Magyarok IX. Világkongresszusának Záró-Nyilatkozata. A Küldöttgyűlés döntött arról, hogy ezt tagoltan idén, június 4-én hirdeti ki Versailles-ban és mindenütt, ahol Trianon-ellenes megmozdulás lesz. Október 15-én aláírásgyűjtésbe kezdenek a trianoni békeparancs semmisségének kimondatásáért. Ezzel kapcsolatban bővebb információ Patrubány Miklós májusi nemzetpolitikai előadása keretében  hangzott el.

 

Az MVSZ Elnöksége elfogadta a Papp László Ökölvívó Akadémia felkérését, és a háromszoros olimpiai bajnok nevét viselő tehetséggondozó egyesület patrónusává vált.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9262/170522

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.