Raffay, Drábik... -– A Trianon Társaság új elnökségeNo automatic alt text available.Új elnöksége van az Országos Trianon Társaságnak. A 2017. május 14-én, Budapesten megtartott közgyűlés Dr. Raffay Ernő személyében tiszteletbeli elnököt, és Dr. Drábik János személyében régi/új elnököt választott. Sokat ígérő az új elnökség is. A közgyűlés két kiemelt fontosságú határozatot is elfogadott.

 

Ellenjelölt nélkül és egyhangú szavazattal választotta ismét elnökévé az Országos Trianon Társaság közgyűlése Drábik Jánost. A korábbi elnök, Kiss Dénes halála óta ez a harmadik közgyűlés, amely elnökké választotta az ismert újságírót, politikai szakírót. Az előző két közgyűlés határozatainak átvezetését a bíróság formai okokra hivatkozva elutasította. A szervezők bíznak abban, hogy a harmadik kísérlet sikeres lesz, mert minden szabályt és törvényi előírást gondosan betartottak.

 

A közgyűlés levezető elnöknek Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét választotta meg, aki maga is a Trianon Társaság tagja, és semmilyen tisztségre nem pályázott.

 

Az újonnan megválasztott elnökség további hat tagja:

Nyers Csaba szervezési alelnök, Tóth  András, a tagozatokért felelős alelnök, Szigeti Sándor politikai alelnök, valamint Piszter Péter, Szomor Ferenc és Zombory István.

 

Raffay Ernőt távollétében ugyancsak egyhangúlag választották tiszteletbeli elnökké. Ezt követően jelölték Dr. Eva Maria Barki bécsi ügyvédet is, akit ugyancsak megválasztott a közgyűlés, ám ő még nem döntötte el, hogy elfogadja-e a felkínált tisztséget.

 

A Trianon Társaság közgyűlése elfogadta és magáénak tekinti azt a két határozatot is, amely Trianon megdöntését célozza, és amelyeket előző napon a Magyarok Világszövetségének Küldöttgyűlése fogadott el. E határozatokat részletesen ismertették Patrubány Miklós másnap megtartott nemzetpolitikai előadása keretében, amelynek Drábik János és Bottyán Zoltán volt vendége, és amelynek teljes felvétele megtekinthető a világhálón, ide kattintva.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9261/170522

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.