Pongrátzok az Országházban


Az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc egyik díszvendége Pongrátz András, a hét Pongrátz fivér legkisebbike, a Corvin köz parancsnokának, Pongrátz Gergelynek öccse volt. A Kossuth téri díszemelvényen két fia és két unokája is jelen volt.

 

Amikor a gyerekek fázni kezdtek, nagyapjukkal beléptek az Országházba, ahol nagy meglepetésükre Andrzej Duda lengyel köztársasági elnökbe, Áder János köztársasági elnökbe és Orbán Viktor miniszterelnökbe botlottak. A mellékelt kép ezt a pillanatot örökíti meg. Háttal Pongrátz András.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              Fotó: Andy Pongrátz

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9030/161028

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.