Ószandec: Patrubány Miklós és Andrzej Duda kézfogása

Az MVSZ Ószandecen tartózkodó küldöttsége találkozott a városba látogató Andrzej Duda lengyel államelnökkel. Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke két petíciót is átadott a lengyel államelnöknek, az MVSZ Trianon-ellenes Igazságot Európának! (Sprawiedliwości dla Europy!) című dokumentumát és az Esterházy János rehabilitálását kérő indítványt, amelyet a korábbi cseh külügyminiszter, Karel Schwarzenberg javaslatára a Visegrádi Négyek tárgysorozatára ajánl.

 

Hat nappal a budapesti magyar-lengyel csúcs után Ószandecen találkozott a Magyarok Világszövetségének elnöke Lengyelország államfőjével, aki abból az alkalomból érkezett ifjúkorának városába, hogy a Városi Tanács őt díszpolgárrá avatta.

 

Kettőjük első kézfogására az MVSZ elnökének vezetésével 1999-ben Szent Kinga tiszteletére állított székely kapunál került sor, ahol a városba érkező köztársasági elnököt a város elöljárói és az MVSZ küldöttsége fogadta.

 

Ezt követően részt vettek a Szent Kinga által alapított klarissza kolostorban végzett szentmisén, ahol felszentelték a város új zászlaját, amelyen Szent Kinga alakja látható. Megtörtént a bejelentés, mely szerint a Vatikán hivatalosan is Ószandec védőszentjévé nyilvánította Árpád-házi IV. Béla lányát, Szent Kingát.

 

A petíciók átadására délután került sor, azt követően, hogy Andrzej Duda államelnök átvette Ószandec díszpolgári címét.

 

Ószandec Városi Tanácsa tavaly Patrubány Miklóst is kitüntette az Ószandec városának és közösségének szolgálata című arany kitűzővel.

 

 

 

 

 

 

Fotók: Tarczi István

 

Korábban írtuk:

Az Igazságot Európának! petíció átadása Strasbourgban és Párizsban

 

Ószandec: a felújított székelykapu és a lengyel-magyar kapcsolatok

 

Egy város, ahol jó magyarnak lenni - Patrubány Miklós lengyelországi kitüntetése

 

Pünkösdi ajándék: Egy lépés Esterházy János rehabilitálása felé

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9033/161030

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.