Megemlékezés a Dobó István 14. gyalogezred hőseiről


Október 14-én templomi megemlékezéssel egybekötött koszorúzási ünnepség zajlott Egerben, a Dobó téren, a Donhoz kivezényelt Dobó István 14. gyalogezred hőseinek emlékére. A rendezvény főszónoka Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke volt.

 

Az MVSZ elnöke beszédének középpontjába a hősök kultuszát, a nemzethez holtukban való hozzátartozásukat és a doni katasztrófával végződő hadjárat okait helyezte.  Háromszor visszatérő jelmondattal nyomatékosította: „Élő virágot hozzatok, a magyar hősök halhatatlanok!" Felhívta a fertálymesteri testületet, hogy folytassa az elmúlt években kialakított hagyományt, hogy a hősök emlékhelyét mindig élő virág díszíti.

 

A magyar hadtörténészet máig megoldatlan feladatának nevezte Magyarországnak a II. világháborúba való belépése körülményeinek a tisztázását. Megemlítette néhai Zolcsák István vallomását, aki szovjet fogságba esve egy hadikórházban találkozott egy ugyancsak fogságba esett román vadászpilótával, aki bevallotta, hogy Kassa bombázását a román légierő hajtotta végre.

 

A Dobó téri megemlékezést követően Patrubány Miklós részt vett az Egri Fertálymesteri Testület közgyűlésén, ahol köszöntő beszédet mondott és ismételten arra kérte a testületet, hogy az Európát elözönlő migráns-áradatban rejlő veszélyek kivédésére terjesszék ki a fertálymesteri mozgalmat Magyarország minél több városára.

 

 

 

 

Az MVSZ koszorúzó küldöttsége

 

 

Juhász Szabolcs a Vitézi Rend képviseletében emlékezetes beszédet mondott

 

 

Az MVSZ elnöke felszólal a fertálymesteri testület ülésén

 

 

Buda Péter, a Hittudományi Főiskola rektora, alkapitány, Várkonyi  György főkapitány, Oláh István, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének elnöke, alkapitány

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9019/161017

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.