Lazio-himnusz: A kormányzat ismét az MVSZ nyomdokában


 A Magyarok Világszövetsége elégtétellel fogadta, hogy negyedszázados elhallgatással felhagyva, a Magyarok Világszövetsége kezdeményezése után három évvel Magyarország kormányzata is zászlajára tűzte a Lazio futballcsapat 1956 emlékére írott „himnuszának" magyarra fordítását. Történik mindez – immár sajnos „természetesen" – a Magyarok Világszövetségének megemlítése nélkül.

 

Azt követően, hogy az MVSZ Sajtószolgálat a múlt héten ismételten közzétette a Lazio Róma „himnuszának" olasz és magyar változatát, a magyarországi közmédia óriási hangerővel pályázatot hirdetett az '56-os Pesti Srácok hőstetteit megéneklő olasz dal magyar nyelvű újraköltésére, félmillió forintos díjat tűzve ki a győztes költeményért.

 

„Mindezt hallva, sajtószolgálatunk arra kíváncsi, hogy hol voltak a magyar rádió, a magyar televízió, a magyar távirati iroda római tudósítói az elmúlt fél évszázadban? Hogyhogy erről nem adtak sohasem hírt a rendszerváltást követő negyed évszázad alatt? " – kérdezte állásfoglalásában három évvel ezelőtt a Magyarok Világszövetségének Elnöksége. A közmédia ma is adós a válasszal.

 

Az MVSZ Elnökségének három évvel ezelőtti pályázati felhívása itt olvasható:
Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok! - Az MVSZ Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása

 

A Békéscsabán élő győztes, Bálint Miklós fordításában magyar szöveggel a dal itt hallgatható meg: https://www.youtube.com/watch?v=FYqDMcJIvI8

 

A pályázatnyertes fordítás szövege itt olvasható:

 

Alább megtekinthető pár videón, hogy miként éltetik az olasz szurkolók minden mérkőzésen az 1956-os hős budapesti srácokat:

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8997/160926

 

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.