1956-os emlékkiállítás Rácz Sándor tárlatvezetésével


Kőszegi M. László jóvoltából sajtószolgálatunk birtokába jutott egy tíz évvel ezelőtti videó, amely annak az 1956-os emlékkiállításnak a megnyitójáról szól, amelyet Rácz Sándor a forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulója alkalmából állított össze, és amely kiállítás ezekben a napokban ismét megtekinthető az MVSZ Magyarok Házában, naponta 10-18 óra között.

 

A minap egy magyarországi zsidó alapítvány antiszemitaként bélyegezte meg a kiállítást és közvetve annak összeállítóját, 1956 hősét, Rácz Sándort, a kiállítás Mindszenty-képének aláírása miatt. Rácz Sándor még életében megfelelő választ adott az ilyen rágalmakra. A Magyarok Világszövetsége helyreigazításra szólította fel a Tett és Védelem (TEV) nevű zsidó alapítványt.

 

A félórás videót, amely Rácz Sándor tíz évvel ezelőtti kiállítás-megnyitóját örökíti meg, a kiállítást meglátogató csoportok a helyszínen megtekinthetik.

 

A felvétel ide kattintva is megtekinthető.

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9018/161016

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.