Ujgur-tibeti tüntetés Genfben


Közös nagy tűntetést szerveztek ujgur és tibeti vezetők Genfben szeptember 16-án, az emberi jogok tiszteletben tartását követelve Kínától. Erről tett közzé képsort Facebook oldalán Ümit Hamit, az Ujgur Világkongresszus alelnöke, aki Rebiya Kadeer asszonnyal, a szervezet elnökével a menet élén haladt.

 

A magyarságnak nem lehet közömbös e két nép sorsa, amit azt az MVSZ elnöke 2011-ben közzétett elvi élű írásában kifejtette. Lásd itt: Patrubány Miklós – A kínai kapcsolat.  Az ujgurok a magyarság legközelebbi rokonai. A tibeti nép szellemi vezetője a dalai láma. Címerének négy szimbóluma közül három egyben ősi magyar szimbólum is: a hármashalom, a nap és a hold valamint egy oroszlán-pár, mint az esztergomi oroszlánok.

 

A tüntetésről készült rövid videó ide kattintva tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8991/160918

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.