Faragó László kitüntetéseFaragó László, a Magyarok Világszövetségének újonnan megválasztott elnökségi tagja értékes kitüntetést vehetett át a magyaroroszoktól (ruszinok).

 

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat (RUNÖK) 2016. szeptember 3-án tartotta 10. Jubileumi Ruszin Kulturális Nap rendezvényét. A vezetőség határozata alapján : „RUSZINOKÉRT" EMLÉKPLAKETT és DÍSZOKLEVÉL elismerésben részesült Faragó László, Gyöngyös város volt polgármestere. A plakettet és a díszoklevelet Farkas János, a RUNÖK elnöke adta át.

 

Faragó Lászlónak polgármesterként nagy szerepe volt abban, hogy a ruszin önkormányzat elkezdte a kárpátaljai kapcsolatok kiépítését. Célirányos támogatással segítette, hogy a kárpátaljai és a vajdasági kapcsolatok létrejöjjenek.

 

 

 

 

 

Korábban írtuk:

 

Felelősségünk az ukrán válság idején

 

Kárpátalja többségi népe, a ruszinok

Gyetvay: Népszavazást Kárpátalja jövőjéről!

 

MVSZ Elnökség: Van-e Ukrajnának erkölcsi és jogi alapja bármely áldozatot követelni Kárpátalja magyarjaitól?

 

MVSZ: Hazaárulás 1991-ben - Elvi álláspont Magyarország Kárpátalja-politikájáról

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8982/160908

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.