MIXVK – A Világkongresszus asztalán a Visegrád-Mogyoróhegyi Nemzetgyűlés indítványa


A Magyarok IX. Világkongresszusa keretében zajló MVSZ Küldöttgyűlés is tárgyalja a III. Visegrád-Mogyoróhegyi Nemzetgyűlés június 25-én született indítványát, amely sürgeti a Magyarok Világszövetségének – mint legerősebb magyar civil szervezetnek – aktívabb részvételét Magyarország életében. Alább közzétesszük a két hónappal ezelőtt lezajlott tanácskozás zárónyilatkozatát.

 

 

ZÁRÓNYILATKOZAT

III. Visegrád-Mogyoróhegyi Nemzetgyűlés

2016. június 25.

 

 A III. Visegrád-Mogyoróhegyi Nemzetgyűlés résztvevői megemlékeztek a húsz évvel ezelőtti Első Nemzetgyűlésről, amely nemcsak a saját megállapításuk szerint, de az 1920. évi I. törvénycikk szerint is: „nemzetgyűlés (…) a nemzeti szuverenitás kizárólagos törvényes képviselete…" Elemezték a 108 pontba foglalt rendező elveket, és a kihirdetése óta eltelt két évtized történelmi változásait. Az EU-ba és a NATO-ba való beléptetésünk a II. Nemzetgyűlésen (2006) szükségessé tett bizonyos kiegészítéseket. (101.-dik pont módosítása.) A mai háborús konfliktusok, a pénzügyi-, gazdasági világválság, a migráció, de különösképpen a britek EU-ból való kilépését kezdeményező sikeres népszavazás, az rendező elvek időszerűségét fokozottan megerősítették.

Magyarország és a magyarság jelenlegi helyzetét, kilátásait tragikusnak ítélték, ennek alapvető okát magában a rendszerben látják. Megállapították, hogy a rendszer megváltozása alapfeltétele a helyzet jobbra fordulásának. A rendszerváltozásnak a politikai-, és a gazdasági rendszerünk, - kiemelten a pénzrendszer, valamint a nemzetközi kapcsolataink, szövetségi rendszerünk magyar érdekű megváltoztatására kell irányulnia. Egyetlen szervezetben látnak lehetőséget a rendszerváltozást elszántan akaró személyek és szervezetek összefogására, ez a Magyarok Világszövetsége. A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot. A MVSZ pártok felett álló szervezet, és eddig nem vett részt közvetlenül a politikai életben. A mára kialakult helyzet azonban elsöprő erővel veti fel annak szükségességét, hogy az MVSZ felülvizsgálja eddigi távolságtartó magatartását, s mint a legerősebb magyar nemzeti szervezet,  felvállalja végre a nemzet újjászervezését.

A III. Visegrád-Mogyoróhegyi Nemzetgyűlés résztvevői azzal az indítvánnyal fordulnak a Magyarok IX. Világkongresszusának küldötteihez, hogy hatalmazzák fel a Magyarok Világszövetsége újonnan választandó Elnökségét arra, hogy a 2018. évi választások előtt a nemzetérdekű, békés rendszerváltoztatás érdekében egyeztető tárgyalásokat folytasson nemzeti elkötelezettségű személyekkel, pártok és civil szervezetek képviselőivel. Vállaljon koordináló szerepet. Meggyőződéssel hangsúlyozták azt is, hogy a társadalom széles tömegeinek a támogatására számíthatna egy MVSZ vezette összefogás.

(Ezen dokumentumot érdemi vita után a jelenlévők közfelkiáltással elfogadták. Jegyzőkönyv és a jelenléti ív tanúskodik a fenti dokumentum hitelességről.)

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8965/160819

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.