MIXVK - Ötszáz, de valójában ötezer év nyílt meg a magyar őstörténetben


MIXVK – Újabb cáfolhatatlan bizonyítékok a székelység hun eredetéről!

Augusztus 19-én a „Sémiták, árják és turániak" címet viselő őstörténeti konferencián, Sántha Attila filológus, komparatista, döbbenetes párhuzamot tárt fel Jordanes szkírekről szóló- és Kézai Simon székely történetében. Jordanes történetéből a 453-493 közötti részt dolgozza fel Kézai, amikor a szkír vezetőket Veronai Detre megöleti. Kézai szövegének más forrásokkal való egyezése, például Antiochiai Jánoséval, kétségtelenné teszi, hogy Kézai hiteles szkír történetet mond el. Az említett krónikákból az derül ki, hogy Jordánesz szkírjei, maguk a székelyek. Sántha Attila korábbi kutatásai hitelesítették a Csíki Székely Krónikát, amely szerint a csíki székelyek Attila király Aladár nevű fiának a népe. Aladárról Heltai Gáspár krónikája és a Tarihi Üngürüsz is említést tesz.

Benkő Emőke székely irodalmár felhívta a figyelmet arra, hogy múltunk feltárásának eddig még kiaknázatlan forrásanyagai a törvénykezési periratok. Előadása teljes mértékben alátámasztja Sántha Attila kutatásait. Ugyancsak döntő bizonyíték a székelyek hun származásáról egy 1805-ben kezdődött birtokjogi periratból is előkerült. Az írás szerint az időközben elpusztult Dobó falut birtokló Dobai család elei Aladárral, Attila legnagyobb fiával érkeztek: „..az Dobai fiak…Ezeknek eleji az Atilla fia: Aladár megmaradott seregeivel bejövén, 445-ben telepedtek volt Dobóban" – olvashatjuk a krónikában, melynek feltárása Fehér János fiatal történész kutatómunkájának köszönhető.

Látszólag csak 500 évet nyit meg a magyarság történelmében az a bizonyítás, hogy Attila Aladár nevű fiának népe székely, tehát magyarajkú volt, de azáltal, hogy a hunok magyarajkúságát bizonyítja, a magyarság határait kitolja a kínai nagyfalig és az egyiptomi Szfinxig térben, és megnyit 5000 évet időben.

 

MVSZ Sajtószolgálat

8967/160822

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.