MIXVK - Nyitó-konferencia és Nagyboldogasszony-napi Kegyeleti Zarándoklat Székesfehérváron


A Magyarok IX. Világkongresszusa Nyitó-konferenciája

és Nagyboldogasszony-napi Kegyeleti Zarándoklat

Székesfehérváron,

augusztus 15-én, hétfőn 10 órakor

 

8:00-9:55 Regisztráció, az Országzászló téren. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy idejében érkezzenek, mert a beléptetés biztonsági okokból időigényes.

 

10:00 Ünnepélyes megnyitó - a Magyar Király Szálló Kupola termében. Beszédet mondanak Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, Dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász, Fr. Dr. Orbán Szabolcs OFM, az Erdélyi Ferences Rendtartomány tartományfőnöke, Kassai Lajos lovasíjász, valamint Prof. Dr. Balogh Sándor, – aki korábban teljes körűen bizonyította, hogy Amerika Szent István fia, Szent Imre után nyerte a nevét – ismerteti az Albert Einstein által felvetett, de megoldatlanul hagyott tér/mező kérdés őáltala kidolgozott megoldását, amelynek a Magyarok Világkongresszusait szervező Magyarok Világszövetsége a 27. Magyarságtudományi Füzettel egy önálló kötetet szentelt.

 

12:00-13:30 – A konferencia-elnökök előadásai  – előadást tartanak: Bottyán Zoltán, Dr. Botlik József, Fuksz Sándor, Szondi Miklós, Grandpierre Atilla, Dr. Horváth Szabolcs, Hadady László, Borbély Zsolt Attila, Dr. Aradi Éva és Botos László.

 

13:30-14:30 – Ebédszünet

 

Az egész napos rendezvénysorozat kiemelt társrendezvénye a Fehérvár Nagyboldogasszony-napi Kegyeleti Zarándoklat, mely négy helyszínről indul:

14:00 órakor, a Szent István Zarándoklat, az Aranybulla emlékműtől  (8 km),

14:30-kor, további három helyszínről: a Hunyadi Zarándoklat, a Seregélyesi úti körforgalomtól, a Szent László Zarándoklat, a Farkasvermi úti körforgalomtól, a Mária Zarándoklat, a Bory tértől.

15:45-16:20 A négy zarándoklat a Fejér kemencénél egyesül, a Felsővárosi Általános Iskola udvarán (Kertalja u. – Koppány u. sarok), ahol új kenyér és a bor szentelő szertartást tartanak. 16:30-16:40 - Aranybulla zarándoklatban egyesült menet a Hotel Magyar Király Szállóhoz érkezik. A Világkongresszus elnöksége köszönti az Aranybulla zarándokait, majd közösen elindulnak  Székesfehérvár Fő utcáján a Koronázó térre, a hajdani Koronázó Bazilika kapujához.

17:00 Kegyeleti szertartás, a hajdani Koronázó Bazilika romjainál (Romkert). A szertartáson részt vesznek:

Dr. Boór Ferenc, az MVSZ Fejér megyei elnöke, Keresztes Imre, az MVSZ Fejér megyei szervezőbizottságának elnöke, Bálint Natália énekművész, Vesztergám Miklós tárogató művész valamint Patrubány Miklós az MVSZ elnöke, aki „Nagyboldogasszony napi üzenet a nemzethez" című beszédét mondja el.

18:00- 18:30 Szentmise a Szt. István Bazilikában - a kegyeleti szertartás zárása

19:00 A Bory vár látogatása

20:00 Fogadás Végh Alajos – a Rákóczi Szövetség megyei elnökének portáján és pincéje előtti kertben, rossz idő esetén a Királykúton.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8952/160814

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.