MIXVK - Nyitó-esemény Ópusztaszeren


Augusztus 14-én, vasárnap 11 órakor kezdődik Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban (ÓNTE) az emlékfák ültetése, a Magyar Nemzetért Érdemérem ezüst fokozatával kitüntetettek számára. Az autóbuszok vasárnap reggel 8 órakor indulnak az Astoria Szálloda elől.

 

Ópusztaszeren három ligetben nőnek azok az emlékfák, amelyek a Magyar Nemzetért Érdemérem egy-egy kitüntetettjének nevét örökítik meg. Idén a következő kitüntetettek emlékfájának avatására kerül sor

 

 

Kassai Lajos – lovasíjász, hagyományőrző

Mónus József – íjász, távlövő világbajnok és világcsúcstartó

Juhos Gábor – Gábor Áron berecki szülőházának megmentője

Prof. Dr. Alekszej V. Tyivanyenko – burjátországi orosz Petőfi-kutató

Vaszilij V. Pagirja – kárpátaljai ruszin Petőfi-kutató

Prof. Dr. Szuromi Lajos – posztumusz, a Debreceni Egyetem néhai verstan professzora, Petőfi Sándor orosz nyelvű verseinek azonosítója

Dr. Horváth László – felvidéki származású orvos, közíró

Sujánszky Jenő – Párizsban élő '56-os szabadságharcos

Bogyai Elemér – Kanadában élő '56-os szabadságharcos

Az emlékfák avatásán fellép Publik Antal szavalóművész, valamint Laczó András, a Magyar Állami Operaház Bartók-Pásztory-díjas, Aranygyűrűs énekművésze és Sztankovits Béla, a Magyar Állami Operaház gitárművésze.

A kitüntetetteket méltatja Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. Az eseményen jelen lesz a Magyarok IX. Világkongresszusának főszervezője, Zombory István, Kertész Péter, az ÓNTE igazgatója, valamint számos küldött és érdeklődő.

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8949/160812

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.