MIXVK – Az MTA megdöbbentő válasza - Ojuna és a genetikai vizsgálat


Két nappal a Magyarok IX. Világkongresszusánmak nyitánya előtt a Petőfi-konferencia társelnökei, a Világkongresszus Szervező Bizottsága, valamint A.V. Tyivanyenko professzor és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke nyílt levéllel fordult a Magyar Tudományos Akadémia vezetőihez és tagjaihoz, amelyben nehezményezték az MTA tétlenségét Petőfi Sándor szibériai életszakaszának feltárásában és meghívták annak képviselőit az MIXVK keretében zajló Petőfi-konferenciára, azért, hogy megismerhessék a legújabb kutatások eredményeit. Négy nap múltán megérkezett az MTA válasza, amelyet nevével senki sem vállalt. A levél, amelyet felolvastak a Petőfi-konferencia záró napján, elemi felháborodást váltott ki. Az MTA számára nem jelent semmit, hogy Oroszország Igazságügyi Minisztériumának honlapján közzétették: igenis hurcoltak el 1849-ben magyar hadifoglyokat, közöttük Petőfi Sándort. És az sem hatja meg e súlyos közpénzeket emésztő társaságot, hogy tegnap megjelent és részletesen ismertette családjuk életét Petőfi Sándor burját szépunokája. Ahelyett, hogy sietve genetikai mintát kértek volna tőle... Alább az MTA botrányos válasza.

 

Tisztelt Szervező Bizottság!

A 2016. augusztus 13-án kelt levelükre, amelyben megszólítják a Magyar Tudományos Akadémia tagjait, az alábbiakban szeretnénk válaszolni. Minden más előtt, ahogy korábban, úgy most is visszautasítjuk azokat a vádakat, miszerint az Akadémia kutatói szándékosan meghamisítják a történelmet, eltitkolnak történeti dokumentumokat stb. Emlékeztetnénk Önöket, hogy mindezen súlyos állítások bizonyítást igényelnek az Önök részéről. Ennek híján nem egyebek puszta vádaskodásnál, amelyek szakmai és emberi tisztességükben sértik az akadémiai kutatókat.

Petőfi Sándor állítólagos barguzini halála, illetve minden ehhez kapcsolódó további következtetések kapcsán a tavalyi év folyamán részletesen kifejtettük álláspontunkat. E szerint semmiféle érv nem szól amellett, hogy Petőfi Sándor Barguzinban élt volna 1849 után. Így csak ismételni tudjuk az akkor (és korábban többször) elmondottakat, hogy az állítás tudományosan (sem a történeti kutatások révén, sem pedig genetikai vizsgálatokkal) nem igazolható. Ezt figyelembe véve, nem áll szándékunkban részt venni a rendezvényen.

Üdvözlettel:

MTA Kommunikációs Főosztálya

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

KOMMUNIKÁCIÓS FÕOSZTÁLY

HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES
DEPARTMENT OF COMMUNICATIONS

H-1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. (H-1245 Budapest, PO Box 1000)

info@titkarsag.mta.hu

 

 

Ahelyett, hogy sietve genetikai mintát kértek volna tőle...

 

MVSZ Sajtószolgálat

8962/160818

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.