Megválasztották az MVSZ új tisztikarát

Augusztus 19-én, pénteken a Magyarok IX. Világkongresszusa keretében zajlott a Magyarok Világszövetségének tisztújító Küldöttgyűlése.

A tisztújító ülésen megválasztották a Magyarok IX. Világkongresszusának határozatait végrehajtani köteles Magyarok Világszövetségének vezetőit. A küldöttek szavazatai alapján az MVSZ elnöke Patrubány Miklós, elnökhelyettese Bottyán Zoltán. A Kárpát-medencei magyarságot térségi elnökként Oláh István, a Kárpát-medencén kívüli magyarságot Felber Zoltán képviseli. Megválasztották a Kárpát-medencei- és a Kárpát-medencén Kívüli Térség 11-11 elnökségi tagját. Hat bizottság: a Felügyelő Bizottság, az Etikai Bizottság, a Szabályzat-felügyelő Bizottság, a Mandátumigazoló Bizottság, a Szavazatszámláló Bizottság segíti majd a következő négy évben az MVSZ munkáját. A Világkongresszus határozatainak végrehajtása komoly, átgondolt stratégia szerint történik, ennek kidolgozása a Stratégiai Bizottság feladata.

Az elnökségi tagok: Kiss Endre József, Hompoth Zoltán, Zombory István, Bodnár József, Borsos Géza, Tokay Rozália, Fuksz Sándor, Rácz Szabó László, Horkay László, Pozsonec Mária, Csörgits József a Kárpát-medencei térségből, valamint Dr. Berkes Zoltán, Horváth István, Botos László. Kádár Dániel, Ladó László, Bege Irén, Karsay Péter, Szentpétery István, Dr. Borsos Lajos, Felber Irén, Dr. Léh Tibor a Kárpát-medencén kívüli térségből, valamint a két térségi elnök, Oláh István és Felber Zoltán.

A MVSZ elnöke, Patrubány Miklós, az Ujgur Világkongresszus alelnökét, Ümit Hamitot, a Magyarok Világkongresszusának aranyérmével tüntette ki.

 

MVSZ Sajtószolgálat

8966/160820

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.