Pozsonyligetfalu - konferencia július elsején Pozsonyban


A pozsonyligetfalui magyarirtásra emlékező konferenciát szerveznek július elsején Pozsonyban és Pozsonyligetfaluban. A Magyarok Világszövetségét háromtagú küldöttség képviseli, élén a Szövetség elnökével, Patrubány Miklóssal.

 

A pozsonyligetfalui magyarirtásra emlékező konferencia elválaszthatatlan Dunajszki Géza nevétől, aki évek óta bátran foglalkozik ezzel a mai napig leginkább elhallgatással illetett tragédiával. Janics Kálmán volt az, aki A hontalanság évei című könyvben először írta le a pozsonyligetfalui magyarirtást, amelynek során – mások mellett – 90, németországi menekülésből hazatérő, fegyvert soha nem fogott leventét gyilkoltak meg tarkólövéssel.

 

A Magyarok Világszövetsége – amely a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala és Csáky Pál EP-képviselő mellett a konferencia egyik támogatója – elnöki szinten képviselteti magát a konferencián, majd délután a koszorúzáson. Patrubány Miklóst elkíséri Oláh István Kárpát-medencei térségi elnök és Hompoth Zoltán elnökségi tag.

 

Az emlékkonferencia szervezői: a Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete, a Pozsonyi Balassi Intézet és az OZ Petrzalka-Engerau-Ligetfalu Polgári Társulás, valamint a Kárpát-medencei Értékmentő Alap és a BS-6 Fűz Polgári Társulás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8922/160629

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.