Petőfiért! - Újabb hazugság cáfolata: Megvan a segesvári csata magyar orvosának sírja Baróton‏


A közelmúltban elhunyt v. Hábel György tette annak idején közzé, hogy egyik felmenője dr. Simonfy Sámuel, az 1849. július 31-én lezajlott segesvári csata sebész-főorvosa látta, hogy Petőfit bekerítették és elfogták a kozákok". Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcolásának ádáz tagadói azzal reagálták le ezt a közlést, hogy elterjesztették: v. Hábel György közlése merő kitaláció, és a segesvári csata magyar sebész-főorvosa is csupán egy kitalált személy. Ezen utóbbi híresztelésnek itt közöljük a cáfolatát.

 

Tyentés László, budapesti olvasónk jóvoltából közzétesszük dr. Simonfy Sámuel Baróton található sírjának fényképeit. Tyentés László így ír az MVSZ elnökének, Patrubány Miklósnak címzett levelében:

 

„Gyuri bátyámtól többször hallottam távoli rokonának, dr. Simonfy Sámuelnek a történetét, aki a szabadságharc alatt Bem apó orvosa volt, és a fehéregyházi csata előtti éjszakát együtt töltötték Petőfi Sándorral. Így feltehetően ő látta a csata reggelén utoljára bizonyíthatóan Petőfit eltűnése előtt.

Simonfy Sámuel a szabadságharc leverése után Baróton telepedett le, ott lett körorvos, és nagy tiszteletnek örvendett. Emlékét ma is őrzik, alapítvány is viseli a nevét.

 

Szomorúan hallottam Gyuri bátyámtól valamikor a télen, hogy komoly beosztásban lévő vezetőnk (államtitkár - sajnos a nevét nem tudom, nem jegyeztem meg) nem csak, hogy nem tud erről, de még kétségbe is vonja ennek a tényét. Ekkor maradtunk abban, hogy amikor Barótra megyek, ismét készítünk néhány fotót Simonfy Sámuel sírjáról, amit ő tervezett eljuttatni ennek az államtitkár úrnak."

 

Az MVSZ elnökének kérésére sajtószolgálatunk közzéteszi dr. Simonfy Sámuel síremlékének frissen készült képeit, és Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcolásának tényét ismételten a magyar kormány, az MTA és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum figyelmébe ajánlja.

 

 

Korábban írtuk:

 

Petőfiért! - Orosz Igazságügyi Minisztérium: Petőfi S. Szibériában raboskodott

 

Petőfiért! - Tyivanyenko professzor látogatása az MVSZ-nél

 

M.IX.Vk - Petőfiért! - Nem a Morvai expedíció találta meg Petőfi Sándor barguzini sírját  

 

 

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8913/160619

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.