MIXVK - Beharangozó: Sémiták, árják és turániak - őstörténeti konferencia


 

Már csak két hónap van hátra a Magyarok IX. Világkongresszusának nyitányáig. Ezennel folytatjuk a Világkongresszus keretében sorra kerülő 10 konferencia beharangozását. Most a Sémiták, árják és turániak – őstörténeti konferencia  Beharangozóját közöljük, melynek szerzője Dr. Bakay Kornél, a konferencia társelnöke, aki Dr. Aradi Évával és dr. Varga Tiborral közösen vezeti azt.

 

Magyarok IX. Világkongresszusa

 

2016. augusztus 15-20. – Ópusztaszer – Székesfehérvár – Budapest – Pásztó

 

Sémiták, árják és turániak – őstörténeti konferencia

 

Beharangozó

 

 

 

Az európaiak számára évezredek óta ez a három népcsoport (emberi alfaj) jelenti a múltat, a jelent és a jövőt. Vannak más, igen jelentős etnikai csoportok is, ezek az emberfajták azonban csak közvetve befolyásolták földrészünk történelmét. A korábban használt rasszok kifejezést manapság már csak az állatvilágra vonatkozóan szabad használni.

 

A szemiták két meghatározó népessége a héber (zsidó) és az arab. Még a névnevük is összefügg (arab-habiru-héber). A szemiták történelmi szerepe, befolyása és hatása óriási arányú volt és maradt.

 

Az indoeurópai népek (akiknek az árja neve a sumérből ered!) négyezer éve a legjelentősebb történelemformáló szerepet játszottak és játszanak, hiszen ide tartoznak az antik világ nyelveit beszélők, az újlatinok, a germánok, a szlávok az irániak. Sőt, az utóbbi másfél évszázadban ide kényszerítik a szkíta népeket is. Noha, alaptalanul.

 

Éppen ez teszi szükségessé és indokolttá, hogy visszaállítsuk a turáni népek elnevezést, mint önálló kategóriát, ahová nemcsak (a régebben használt) ural-altaji népek sorolandók, hanem a hiteles nyelvemlékek nélküli, ismeretlen nyelvű keleti lovas népek hatalmas tömbjei is (szkíták, hunok, avarok, kazárok), valamint a ragozó (agglutináló), ámde rejtélyes eredetű sumér nyelvet beszélő, nem szemita karakterű „ősnép", továbbá a türkök, a bolgárok és a magyarok.

 

 

  Bakay Kornél,

                                                                                                      a konferencia társelnöke

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8911/160616

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.