Megrendülten... - Elhunyt v. Hábel GyörgyA Magyarok Világszövetsége megrendülten tudatja, hogy 2016. május 4-re virradóra a budapesti Szent János Kórházban elhunyt a magyar nemzeti ügy egyik legkiemelkedőbb, rendíthetetlen harcosa, v. Hábel György.

 

Műtét után kórházi ágyáról is szervezett, intézkedett, jó magyar ügyet szolgált. Utolsó felkérésére a halálát megelőző napon a Magyarok Világszövetsége 5 Petőfi-könyvet juttatott Karcagra, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményébe.

 

v. Hábel György megszámlálhatatlanul sok, magyar közjót szolgáló akciója közül sokak számára emlékezetes marad a pár évvel ezelőtti, amikor kormányzati támogatást szerzett ahhoz, hogy Béres József Szép magyar ének című daloskönyve sok száz Kárpát-medencei magyar iskolába ingyenesen eljuthasson.

 

v. Hábel Györgyöt a Magyarok Világszövetsége A Magyar Nemzetért Érdemérem ezüst fokozatával tüntette ki. Példamutató nemzetszolgálatának emlékét egy nevét viselő emlékfa őrzi az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

 

v. Hábel György a Magyarok Világszövetsége Küldöttgyűlésében a Rákóczi Szövetséget képviselte. 93 éves volt.

 

Nyugodjék békében! Emléke legyen áldott!

 

A Magyarok Világszövetsége nevében:

Patrubány Miklós István Ádám

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8972/160504

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.