Csíksomlyó-2016: Isten áldd meg a magyart, és ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!A Himnusz és a Székely Himnusz legfőbb üzenetét egybefonva kérte Isten és a Szűzanya áldását a 2016. évi csíksomlyói búcsú szentbeszédét mondó Csintalan László kanonok, csíkdelnei plébános. A többszázezer zarándok részvételével zajló szentmise prédikációja felhívta a figyelmet a keresztény megbocsátás követelményére, és arra bíztatta a híveket, hogy töltsék ki falujuk, városuk, országuk életterét. A szentmisét Bíró László püspök celebrálta. A Duna tévé nem közvetítette a himnuszokat.

 

Isten áldd meg a magyart!, és Ne hagyd elveszni Erdély, Istenünk!idézte szentbeszédének záró gondolatával Csintalan László kanonok a Himnusz és a Székely Himnusz legfőbb üzenetét.

 

Isten áldd meg a magyartbelénk vetett erős hittel, hogy ne legyünk a hitetlenség, reménytelenség, szeretetlenség saját magát pusztító áldozatai. Áldd meg a keresztény hitünk szerinti élettel, hogy ne csak ünnepnapokon és szóval emlegessük szent nevedet, hanem eszünk, szívünk, munkánk, családi életünk, oktatásunk, nevelésünk, művészetünk és irodalmunk, közéletünk és politizálásunk, hétköznapjaink is a Te dicsőségedet szolgálják."

 

Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk! Ne hagyd, hogy mi veszejtsük el azzal, hogy hagyjuk elnéptelenedni, mert iskoláink évről évre egyre kevesebb gyermeket tanítanak, mert fiataljaink a megélhetésért el-, kivándorolnak, kényszerülnek arra, hogy itthagyják szülőföldünket, mert családjaink szétzüllenek, mert időseink és betegeink átdolgozott emberi élet után a legszerényebb emberi élethez szükségeseket is nélkülözniük kell. Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk, mert közös dolgaink megvalósításában is széthúzás van köztünk. Érdemtelenségünk tudatában kérünk, Istenünk, Atya, Fiú és Szentlélek, boldogságos somlyói Szűzanyánk, áldd meg a magyart és ne hagyd elveszni Erdélyt!

Ámen."

 

Bíró László püspök köszönetet mondott a székely népnek a fogadtatásért.

 

A somlyói szentmise végén a sokszázezer zarándok közösen elénekelte a himnuszokat.

 

Ám Duna tévé élő közvetítését közvetlenül előtte befejezték!!!

 

 

 

Fotók: szekelyhon.ro és erdely.ma (Facebook: Marton Attila)

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8982b/160514

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.