Brexit - Putyin és Trump első megszólalása


Vladimir Putyin első megszólalásában hangsúlyozta, hogy Oroszország semmiképpen nem avatkozott be a brit népszavazási kapányba. Donald Trump amerikai elnökjelölt, legszívesebben feloszlatná az EU-t.

 

Taskentben, a Sanghaji Együttműködési Szervezet ülésén Vladimir Putyin orosz elnök hangsúlyozta, hogy Oroszország semmiképpen nem avatkozott be a brit népszavazás kampányába, és soha semmi módon nem foglalt állást ebben a kérdésben. „Tapintatosan viselkedtünk", mondta Putyin – „közelről figyeltük a történéseket, de meg sem próbáltunk beavatkozni."

 

Az orosz elnök érthetőnek nevezte a britek döntését. Érvelése során megemlítette, hogy a jelenleg Brüsszel kezében több hatalom összpontosul, mint valaha is volt Moszkva kezében a Szovjetunió tagállamaival szemben – tájékoztatott a Russia Today orosz hírcsatorna.

 

Oroszország visszafogott viselkedése a brit népszavazási kampányban szöges ellentétben áll azzal, amit Magyarország engedett meg magának, amikor egész oldalas kampány-reklámmal durván megsértette Nagy-Britannia szuverenitását.

 

A skóciai látogatáson levő Donald Trump, amerikai elnökjelölt megszólalását a Yahoo Finance-ról idézzük.

"Tudtam, hogy ez meg fog történni" – mondta Trump egy sajtótájékoztatón Skóciában pénteken reggel. „Nagy hasonlóság van aközött ami itt történt (Brexit – szerk.megj.) és saját kampányom között. Az emberek vissza akarják venni országukat." Ugyanakkor azt mondta, hogy ő maga legszívesebben feloszlatná az egész EU-t.

 

 

Korábban írtuk: Brexit: Európa új úton - Magyarország egy felelőtlen kaland árnyékában

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8918/160624

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.