Brexit: Európa új úton - Magyarország egy felelőtlen kaland árnyékában


Nagy-Britannia polgárai között kétmillióval többen voltak azok, akik megelégelték az Európai Uniót a maga arroganciájával, Európára zúdított migráns-özönével, egyre kendőzetlenebbül megnyilatkozó hatalmi törekvéseivel. Nagy-Britannia népe 2016. június 23-án eldöntötte: kilép az Európai Unióból. Ezzel Európa életében új út nyílik. Magyarország indulását ezen az új úton beárnyékolja egy felelőtlen politikai kaland.

 

Brexit: Európa új úton – Magyarország egy felelőtlen kaland árnyékában

 

David Cameron brit miniszterelnök a népszavazás másnapján bejelentette: vállalja felelősségét azért, hogy politikájával szembeszegült Nagy-Britannia népének népszavazáson kinyilvánított többségi akaratával, és távozik hivatalából.

 

Ez így van rendben. Ez megfelel mind a népszuverenitás elvének, mind a demokrácia sokat hangoztatott értékeinek, mind az európai hagyománynak.

 

Nagy-Britannia népe döntésének komoly következményei lesznek, elsősorban az Európai Unió részére, de nem csak.

 

Az EU ettől a pofontól vagy kijózanodik és végképp lemond egyre leplezetlenebb központosító, szuperállami terveiről, a népakarat semmibevételéről, vagy szétesik. Nagy-Britanniának ugyanis lehetnek követői, és nem feltétlenül azon országok köréből, akik hangzatos, Brüsszel-ellenes „szabadságharcot" vívnak.

 

A Brexit (Britain exit) esélyt ad Európa egésze számára, hogy kirántsa magát a globalizmus népeket, nemzeteket egybemosó, és egy szűk háttérhatalmi körnek kiszolgáltató szorításából, és azzá váljék, amivé civilizációs hagyományai és vérgőzös múltja egyaránt rendelik: a nemzetek Európájává.

 

Ezzel mától kezdve Európa új úton jár.

 

Ezen az úton Magyarország sajnálatos hátránnyal indul, mert rávetül egy felelőtlen politikai döntés árnyéka:

A magyar kormány – tudomásunk szerint egyetlenként – egy hallatlan lépésre ragadtatta magát: tevőlegesen, nagy példányszámú brit napilapban megjelentetett egész oldalas kampányfelhívással beavatkozott a brit népszavazásba, szembefordulva a brit szavazók többségének akaratával, és ekképp durván megsértve Nagy-Britannia szuverenitását.

 

Nem tudom, hogy Orbán Viktor számolt-e azzal, hogy egy Brexit-győzelem után felálló brit kormány mit fog szólni Magyarország példátlan beavatkozásához egy olyan ügyben, amelytől döntően függ Nagy-Britannia jövője, és amely ügy szigorúan Nagy-Britannia belügye?

 

A magyar kormány azzal magyarázkodik, hogy Magyarország érdekében cselekedett. Tegyük fel, hogy valóban ez állt ezen katasztrofális politikai lépés hátterében – jóllehet ez sem menti a más ország szigorúan vett belügyeibe való beavatkozás ódiuma alól. Avagy csak a Magyarország belügyeibe való beavatkozás tilos? (Üzenjük Brüsszelnek...) Magyarországnak szabad?

 

Ha tehát Magyarország érdeke késztette Orbán Viktor miniszterelnököt e fatális döntés meghozatalára, akkor felmerül a kérdés:

 

Miért nem rendezett e kérdésben nemzeti konzultációt?

 

Vagy ha erre nem volt pénze Magyarországnak, akkor miért nem rendezett ebben a kérdésben egy parlamenti vitanapot? 

 

Vajon, legalább egy kormányhatározatra futotta-e? Netán egyszemélyes döntés volt?

 

Bárhogy is történt, az lett volna Magyarországnak jó, ha a magyar kormány soha nem jelent volna meg az EU-ból való kilépésről szóló brit népszavazás kampányában. És végképp katasztrofális, hogy Magyarország a vesztes oldalra állt! Ki viseli ezért a felelősséget?

 

Cameron vállalta a felelősséget hibás döntéséért. És Orbán?

 

Budapest, 2016. június 24-én

 

                                                                       Patrubány Miklós István Ádám,

                                                                a Magyarok Világszövetségének elnöke

 

       David Cameron a Downing Street 10 előtt felesége, Samantha jelenlétében bejelenti lemondását

 

MVSZ Sajtószolgálat

8917/160624

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.