Székesfehérvár, 2016.04.23. - Fanfár királyainkért (1): III. Béláért és Antiochiai Annáért2016. Szelek (április) hava 23. napja, a régi és az új naptárak szerint is Béla napja. 2016. április 23-án, III. Béla apostoli magyar király elhunytának 820. évfordulóján emlékezett meg a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség III. Béla apostoli magyar királyról és Antiochiai Anna királynéról Székesfehérvárott, a Nemzeti Sírkert és Emlékhely területén, a két királyi méltóság mindmáig jelöletlen - ám ez alkalommal jelölt - síremlékénél. Nekik szólt e napon - még csendesen - a fanfár királyainkért Székesfehérvár Koronázó terén, s gyúltak mécsesek  a síremléken.

 

A szövetség tagjai megkoszorúzták III. Béla apostoli magyar király és Antiochiai Anna királyné  jelöletlen síremlékét a hajdani székesfehérvári koronázó templom romjai között, annak hajdani déli templomhajójában. A feltárt sírhelyen állított kőtáblákon e napokban III. Béla és Antiochiai Anna elhalálozásának évszáma, címerpajzsa és az elhelyezett koszorúk, mécsesek emlékeztetik a látogatókat e két rendkívüli személyre. 

 

 

Az eseményről készült video-felvétel ide, vagy az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eseményről közölt részletes tudósítást a Fejér Szövetség honlapja közölt, itt:

http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2016/04/820-eve-hunyt-el-iii-bela-apostoli.html  

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8967/160428

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 


 

 

 

 

  

 

 


 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.