Március 23., 17 óra - Megszólal a Korona - Jéga Szabó Ferenc előadássorozatának ötödik része az MVSZ Magyarok HázábanJéga Szabó Ferenc előadássorozatának –  Megszólal a Korona – ötödik részére, nemrég megjelent azonos című könyve anyaga alapján március 23-án, 17 órakor kerül sor az MVSZ Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.) Bartók-termében.

 

Mi a „FÖLDI NÉGYESSÉG", és a „7-es" szám valódi tartalma ?

1.)   Az „ÉDEN" és a „paradicsomi négy szent folyó" tényleges helye – írott anyagok alapján. Ezeknek felmutatása a Magyar Szent Koronán.

2.)   A „7-es" mint kultúrtörténeti sajátosság, s mint a Koronán jelenlévő alkotóelem

 

A „Kamelaukion" típusú, a felül zárt korona – mely a tudományosság szerint: „először a 9.szd.-ban Bizáncban jelent meg, s ennek utánzása a MSZK" – lényegesen korábbani előfordulásai, tárgyi emlékek alapján.

A Magyar Szent Korona fennmaradt ábrázolásainak bemutatása, s a következtetések megtárgyalása.

 

 

Az előadás követhető a világhálón is, ide kattintva. A felvétel utólag is megtekinthető: YoutubeMVSZ

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8937/160322

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.