Február 24., 18 óra - Nehéz a Felvidéken magyarnak lenni? - Szomolai Tibor előadása


Február 24-én, 18 órakor az MVSZ Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.) Bartók-termében Nehéz a Felvidéken magyarnak lenni? címmel Szomolai Tibor felvidéki író tart előadást. A szerző az előadás keretében bemutatja a Felvidéki saga (megjelent 2013) és a Fáklyavivő (2014) című könyveit, amelyek a helyszínen meg is vásárolhatók. Házigazda: Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke.

    

A szlovákiai magyarság történetét az egyszerű emberek szemszögéből bemutató Felvidéki saga az eddig elkelt 6.000 példány révén napjaink igazi bestsellerének számít. A 110 évet felölelő 600 oldalas családregény egybehangzó vélemények szerint az egyik legfontosabb könyv, amely a Felvidéken valaha is megjelent.

A felvidéki magyarság közelmúltjával és jelenével foglalkozó Fáklyavivő egy gömöri kisváros vallásos közösségének az életét mutatja be – a hit fontosságát, a hívek harcát papjukért, a közélet visszásságait, a kishitűséget, de csodálatos közösségépítést is.

 

MVSZ Sajtószolgálat

8908/160219

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.