A székely kérdés aktualitásaAz MTF-26 címében feszegetett kérdés aktuálisabb, mint valaha. Bőven akadnak ugyanis, akik a székelységet népcsoportként vagy kisebbségként határozzák meg. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke egy Jancsó Benedeknek szentelt emlékkötet előszavában egyenesen törzzsé fokozza le az évszázadokon keresztül Erdély egyik államalkotó nemzeteként számon tartott székelységet.

 

Február utolsó hetén a Magyarok Világszövetségének vezetői Székelyföld tíz településén tartanak fórummal egybekötött könyvbemutatót. A küldöttség tagjai: Patrubány Miklós elnök, Fuksz Sándor elnökhelyettes, Oláh István térségi elnök, Borsos Géza és Bottyán Zoltán térségi alelnökök, Benkő Emőke és Zombory István elnökségi tagok.

A Quo vadis székely nép?című rendezvénysorozat napi két helyszínen zajlik. A székelyföldi városokon kívül – Sepsiszentgyörgy, Székelykeresztúr, Barót –, falvakra is ellátogatnak, mint Zabola, Lövéte, Nyárádremete, Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Ditró és Gyergyócsomafalva.

 

Január utolsó hetén az MVSZ vezérkara négy másik székely városba is ellátogatott: Marosvásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Kézdivásárhely.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8914/160226

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.