Trianon-nap az ősök előtti tisztelgéssel


Sok mindent lehet tenni június 4-én. Csak egyet nem: ünnepelni. Hompoth Zoltánék (az MVSZ Elnökségének tagja) Vecsésen évek óta a hagyományok ápolásából és az ősök előtti tisztelgésből merítenek erőt Trianon napján. Az idén, június 4-én Csaba királyfi és Árpád nagyfejedelem szobrát avatták.

 

 

 

Az Erdélyi Orbán Balázs Kör, amelynek vezetője Hompoth Zoltán, az állampolgársági népszavazást követő Trianon-napon, 2005. június 4-én avatta azt a különleges székely kaput – akkor még csupán a templomkertben –, amelyből sajog Trianon fájdalma, hiszen a kapu nyílásában láncokon függenek a történelmi Magyarország Trianonban ízekre szaggatott részei. A székely kapu közterületre egy évvel később, 2006. június 4-én, ugyancsak Trianon napján került.

 

Az ősök előtti tisztelgés jegyében 2014. június 4-én avatták Atilla nagykirály szobrát, amelyet idén Trianon napján Csaba királyfi és Árpád nagyfejedelem szobrának avatása követett. Mindhárom szobor alkotója: Égerházi László.

 

Így is lehet Trianonra emlékezni. Csak ünnepelni nem lehet.

 

Vesszen Trianon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8676/150619

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.