Bogyay Elemér kitüntetése


Teleki Pál Érdeméremmel tüntették ki többedmagával a Magyarok Világszövetségének kanadai tisztségviselőjét, Bogyay Elemért. A kitüntetést 2015. június 4-én Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át részére, magyarságszolgálata elismeréseként.

 

 

Bogyay Elemér a Magyarok VII. és VIII. Világkongresszusa keretében megtartott Teleki Pál halála c. konferencia társelnöke volt, Pusztaszeri László mellett.

 

A Teleki Pál Érdemérem átvétele alkalmából Bogyay Elemér ezt nyilatkozta az MVSZ Sajtószolgálat részére: a kitüntetés hírének nagyon megörvendett. Személy szerint elkötelezett híve Teleki Pál miniszterelnöknek és a két világkongresszusi konferencia végképp meggyőzte arról, hogy Teleki Pál miniszterelnököt meggyilkolták.

 

Bogyay Elemér a Torontói Magyar Ház elnöke:1997-2001., majd 2001 óta az MVSZ Kanadai Országos Tanácsának elnöke.

 

A Teleki Pál Érdemérem 2015. évi kitüntetettjei:

1.      Bedő György bölcsész, a Kairosz Könyvkiadó alapító igazgatója, Budapest

       2.   Bogyay Elemér közgazdász, Torontó

       3.   Kovács Gergelyné Szabó Irén történész- muzeológus, Budapest

       4.   Lakó Józsefné Hegyi Éva,  régész - muzeológus, Zilah

       5.   Papp Endre irodalomtörténész, a HITEL felelős szerkesztője, Vindornyalak

       6.   Dr. Petrik Béla irodalomtörténész, jogász, a Bethlen Alapítvány kurátora, Budakeszi

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8672/150611

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.