Fwd: Kiállás Csíkszereda vezetői mellett - A Fejér Szövetség és az MVSZ Fejér Megyei Szervezetének nyílt levele


Nyílt levél testvérvárosunk, Csíkszereda Önkormányzatának és megvádolt tisztviselőinek!

Tisztelet Ráduly Róbert Kálmán Polgármester Úr!
Tisztelt Antal Attila és Szőke Domokos Alpolgármester Urak!
Tisztelt Önkormányzati Testület!

Megdöbbenéssel követtük a híreket, amelyekben arról értesülhettünk, hogy összeférhetetlenséggel, hivatali visszaéléssel és hivatali visszaélésre való felbujtással gyanúsítják Csíkszereda Megyei Jogú Város polgármesterét és alpolgármestereit, s amely hírek letartóztatási kísérletekről, majd házkutatásokról szóltak, amelyet a romániai hatóságok a Városházán, a Sapientia – EMTE csíkszeredai székhelyén, az érintettek otthonában és magánlakásokban folytattak, s amelyek viharos gyorsasággal oda vezettek, hogy Ráduly Róbert Kálmánt és Szőke Domokost házi őrizetbe is vették.

Mi, a Fejér Szövetség Elnöksége, mint a Csíkszeredával testvérvárosi szerződésben élő Székesfehérvár több társadalmi szervezetének szövetsége is, Ráduly Róbert Kálmán polgármesterben és Szőke Domokos és Antal Attila alpolgármesterekben talpig becsületes és tisztességes, Csíkszeredáért, a magyarság érdekeiért határozottan kiálló, a románság érdekeit is mindig messzemenően tiszteletben tartó vezetőket ismertünk meg, ezért egy pillanatra sem hisszük, hogy a furcsa hírveréssel és rajtaütésszerű gyorsasággal végrehajtott rágalmazásnak, gyanúsításnak bármilyen valós alapja volna.

Nem fogadhatjuk el, hogy Romániában gyakorlattá váljék, hogy a helybéli román és magyar lakosság közmegelégedése mellett szolgáló magyar tisztviselőket rágalmazási és gyanúsítási eljárásokkal, vélelmezett, majd évek múlva alaptalannak bizonyuló bűnelkövetésekkel vádolva lehetetlenítsenek el, tegyenek tönkre.

Ezúton fejezzük ki együttérzésünket a megvádolt tisztviselőkkel, családjaikkal és egyetértésünket a tisztviselők mellett kiálló önkormányzati testületekkel, szervezetekkel. (Állásfoglalás a Csíkszereda városvezetőiről megfogalmazott gyanusításokról). Elítéljük a korrupciót, annak minden formáját, s különösen a párt- és/vagy hatalompolitikai célú rágalmazást. Az eljárás körülményeit tekintve számunkra a korrupció gyanúja sokkal inkább az eljárás kezdeményezőivel szemben merül fel, nem a megvádolt köztiszteletben álló személyekkel szemben.

Tisztelt Ráduly Róbert Kálmán! Tisztelt Antal Attila és Szőke Domokos!

Kívánunk Önöknek erőt, hogy megvívják ezt a küzdelmet és önbizalmat, hogy megváltoztassák azon történéseket, amelyek megértek már a változásra! Kívánunk Önöknek türelmet, hogy elviseljék mindazt, ami már megváltoztathatatlan! S kívánunk Önöknek bölcsességet, hogy különbséget tudjanak tenni e kettő között Csíkszereda, Székelyföld és Erdély, annak minden tisztességes polgára érdekében!

A Fejér Szövetség minden tőle telhető segítséget megad, amennyit csak lehetséges az ártatlanságuk kétség nélküli meggyőződésében és mielőbbi tisztázása érdekében!

Kelt: Székesfehérvárott, 2015. május 1-én

Bizalommal az ősi erényben és testvéri szeretettel
a Fejér Szövetség Elnöksége nevében:

                                   Sajó Victor elnök                             Dr. Boór Ferenc elnökségi tag

                                    Fejér Szövetség                                   MVSZ Fejér Megye elnöke

 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8617/150501

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.