Búcsújárás a svájci máriapócsi könnyező Szűzanyához Pünkösd hétfőjén


Svájcban, a Sarnen-ből Stans-ba vezető úton, Kerns közelében található Siebeneich (Héttölgy) nevű kisfalu, amelynek 1722-ben épült kápolnájában még abban az évben elhelyezték a máriapócsi könnyező Szűzanya kegyképének másolatát. Magyar menekültek 1954-ben fedezték fel ezt a svájci magyar kegyhelyet. Azóta Pünkösd hétfőjén évről-évre magyar búcsúsok zarándokolnak a kegyképet őrző svájci kisfaluba. Az idén Pál István bázeli magyar plébános tartotta a szentmisét, amelyen egy Felber Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének elnöke által vezetett csoport is részt vett.

 

 

A svájci máriapócsi könnyező Szűzanya kegyképe Siebeneich-ban

 

 Pál István Pünkösd hétfőjén szentmisét celebrál Siebeneich-ban

 

       A Siebeneich-i szentmisére érkező magyar zarándokok

 

Fotók: Felber Zoltán

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8650/150527

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.