Az MVSZ felszólal a székely vezetők meghurcolása ellen


A Magyarok Világszövetsége tiltakozik a csíkszeredai és gyergyószentmiklósi polgármester meghurcolása ellen, és felszólítja a magyar kormányt, hogy vegye nyíltan védelmébe a székely vezetőket, akik minden jel szerint politikai indíttatású és megfélemlítő szándékú magyarellenes támadás áldozatai. A romániai korrupcióellenes ügyészség eljárása kísértetiesen hasonlít a szekuritáté idejéből ismert módszerekhez. A székely vezetők meghurcolása az egész erdélyi magyarságnak szánt üzenet, de elsősorban Székelyföld önrendelkezése ellen irányul. Tiltakozó levelét a Magyarok Világszövetsége eljuttatja a magyar állam legfőbb közjogi méltóságaihoz, a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyetteshez és a külügyminiszterhez.

 

Amikor kiállunk Ráduly Róbert és Mezei János mellett, nem téveszthetjük szem elől azt az árulkodó körülményt, hogy jóllehet az ellenük kreált ügyeknek semmi közük egymáshoz, és letartóztatásuk időpontja is távol esik egymástól, a román elektronikus médiában ugyanaz az ismeretlen személy szólalt meg elsőként, és uszította a nézőket a szerinte szörnyű visszaéléseket elkövető két székely polgármester ellen. Biztos jele ez annak, hogy mindketten koncepciós eljárás áldozatai. A nyilatkozó pedig minden valószínűség szerint a kéz a kézben együttműködő román titkosszolgálat és ügyészség közös, fedett ügynöke – áll a Magyarok Világszövetsége levelében.

 

Ugyanolyan titkos ügynök, mint volt az a személy akit Ráduly Róbertre állítottak rá, és aki saját városában, Csíkszeredában lépésről-lépésre követte őt, titkos felvételeket készítve róla. Tette ezt mindaddig, amíg Csíkszereda polgármestere észre nem vette, utána nem eredt és jól helyben nem hagyta. A román hírszerzés kénytelen volt hivatalosan elismerni, hogy a titkos megfigyelő az ő embere volt. Nincs kizárva, hogy Ráduly Róbert mostani meghurcolása nem más, mint a román titkosszolgálat bosszúja lebukott ügynökének megleckéztetéséért.

 

Ráduly Róbert „bűnlajstromán" meg nem erősített hírek szerint az is állhat, hogy visszaadott egy korábban államosított, 40 hektáros területet székely tulajdonosainak, és ezzel akadályozta volna az első székelyföldi NATO támaszpont létesítését. De „bűnös" ő Észak-Erdély visszatérése 70. évfordulójának megünnepléséért, Székelyföld magyar jellegének megőrzése melletti ismételt kiállásáért is.

 

A Magyarok Világszövetsége felhívja a figyelmet arra, hogy Romániában az ügyészségi zaklatások nem véletlenül emlékeztetnek a szekuritáté módszereire, hiszen a titkosszolgálat és a korrupcióellenes ügyészség összefonódása rendkívüli mértékű. A román sajtó SRI-DNA párosként (SRI – Serviciul Roman de Informatii, DNA – Directia Nationala Anticoruptie) emlegeti az alkotmányos aggályokat is felvető jelenséget.

 

A Magyarok Világszövetsége felszólítja a magyar állam minden felelős szervét, hogy védjen meg minden olyan elszakított területen élő, a magyar nemzet érdekében dolgozó és kiálló vezetőt, akik emiatt üldöztetést szenvednek. Hiszen erről is szól a magyar alaptörvény.

 

Kérjük az Európai Parlament magyar képviselőit, hogy tegyék szóvá és tiltakozzanak a Romániában tapasztaltak ellen. Kérjük őket, hogy juttassák el e tiltakozást az Európai Unió illetékes intézményeihez is.

 

 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8652/150530

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.