Színes húrok továbbképzés Kecskeméten - 2015. július 8-12.


Júliusban a világhírű zeneoktató testvérpáros, Szilvay Géza és Szilvay Csaba a hangszeres zeneoktatás általuk kidolgozott Kodály-módszerének tekintett eljárással, a Színes húrok tanítási módszerrel, akkreditált tanfolyamot tart Kecskeméten magyar vonós tanárok részére. Sajtószolgálatunk örömmel továbbítja a tanfolyam hirdetményét, elsősorban az elcsatolt területek magyar vonós tanárai részére.

 

Szilvay Géza és Szilvay Csaba a Magyarok Világszövetsége alapította A MAGYAR NEMZETÉRT Ezüstérem kitüntetettjei. A kitüntetéssel járó, nevüket viselő emlékfát az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2012 augusztusában avatták fel. Szilvay Géza az MVSZ Védnöki Testületének tagja.

 

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének 30 órás akkreditált továbbképzésén magyar vonós tanárok ismerkedhetnek meg a nemzetközileg elismert Színes húrok módszerrel Kecskeméten, a Kodály Intézetben, magyar nyelven. A Színes húrok vonós tanítási módszer több mint negyven éve sikeres vonós generációkat nevelt fel Európában, Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában.

 

A Tanfolyam vezetői Szilvay Géza (hegedű) és Szilvay Csaba (cselló), a módszer kifejlesztői. A magyar testvérpár 1971 óta dolgozik Finnországban, fő céljuk a Kodály-koncepció zenepedagógiai elveinek vonós hangszerekre alkalmazása volt. Kezdetben a színek, több érzékszervre ható elemek és játékos ábrák segítik a kezdők kottában való tájékozódását és a különböző zenei fogalmak megértését. Később ez fokozatosan megszűnik, és a tanulók a módszer füzeteivel elérkeznek a normál ötvonalas kottaolvasáshoz.

 

A Színes húrok-módszerrel a kezdő vonós a fogólapot szinte azonnal bejárja, birtokba veszi, a nagy mozgásoktól a kicsi (érzékeny, finom) felé haladva, a természetes felhangok (flageolettek), a szolmizáció segítségével alakuló belső hallás és a transzponálások valamint transzformálások alkalmazásával. Ezáltal a kezdő számára otthonos lesz a magasság s az "ott fönn" helyett az "itt fönn" érzete rögződik.

 

A továbbképző tanfolyam célja a hangszertechnika és zenei hallásfejlesztés, zenei értelem, valamint érzelmi nevelés egyensúlyát és integrációját megvalósító módszer bemutatása és átadása.

 

A részvételhez szükséges bővebb tájékoztatás itt olvasható:

http://kodaly.hu/hu/hirek/szines-hurok-akkreditalt-pedagogus-tovabbkepzes-2015-julius-8-12

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8599/150419

 

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.