Petőfiért! - Baráth Zsolt interpellációja Balog Zoltánhoz


A magyar kormány már két évvel ezelőtt hivatalosan értesült arról, hogy minden kétséget kizáróan Petőfi Sándor hamvait tárták fel 1989-ben Barguzinban. Mégsem történt semmi.

 

 

Kevesen tudják, hogy két évvel ezelőtt, amikor a Magyarok Világszövetségének Petőfi Sándor Bizottsága közzétette a Megvannak Petőfi-hamvai – Bizonyítás 12 pontban című dokumentumát, Baráth Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett Balog Zoltánhoz, a tárgyban illetékes miniszterhez. A lelkiismeretére hallgató képviselő kérdéséhez – annak alátámasztására – mellékelte az MVSZ közleményét.

 

Baráth Zsolt teljes beadványa itt olvasható.

 

A Magyarok Világszövetségét „bűnbarlangként" emlegető, érdemtelen miniszter tőle várhatóan, felelősségelhárító, semmitmondó választ küldött. Az alább olvasható Balog-válasz – írójának alkalmatlanságán túl – szomorú látlelete annak, hogy miként viszonyul a magyar állam egyik legnagyobb fiának sorsához. Nemzeti kegyeletet megadni Petőfi Sándornak? – Ugyan!

 

 

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

MINISZTER

 

Iktatószám:13040/2013/PARL

Hiv.szám:K/10131

 

Baráth Zsolt

országgyűlési képviselő

JOBBIK

 

Budapest

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

Az Ön által „Petőfi Sándor születésének 190. évfordulóján tervezi-e a Kormány, hogy az egyik legnagyabb magyar költőre emlékezve feltárja halálának (eltűnésének) máig is vitatott körülményeit?" című, írásbeli választ igénylő kérdésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom.

 

Megértve érdeklődését a sokakat foglalkoztató irodalomtörténeti kérdés iránt, javaslom, hogy forduljon közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémiához. Minden fontos részletre kiterjedő tájékoztatást a magyar tudományos élet vezető intézményétől remélhet.

 

Vitás álláspontok tisztázása esetén különösen lényeges, hogy megtalálják a párbeszéd megfelelő formáját a vitázó felek. A Kormány ebbe nem kíván beleszólni. Emlékeztetem Képviselő urat az Alaptörvény hatályos szövegére:

„X. cikk

(1)

Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát,továbbá – a lehető legmagasabb szintű tudás

megszerzése érdekében – a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát.

(2)

Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak."

 

Budapest, 2013. március 8.

                                                                                                                                                             Üdvözlettel

                                                              

                                                                                                                                                             Balog Zoltán

 

Korábban írtuk:

 

Petőfiért! - "Mit fogtok eltemetni, csirkecsontot?" - Súlyos felvetések a Pilvax-ban

 

Petőfiért! - Kommentár nélkül: Morvai Ferenc

 

Fuksz Sándor: Húsvéti felszólalás Petőfi Sándorért

 

Petőfiért! - Méltatlan, lehangoló és árulkodó: A Petrovics család síremléke a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben  

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8600/150420

 

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.