Fwd: Petőfiért! - "Mit fogtok eltemetni, csirkecsontot?" - Súlyos felvetések a Pilvax-banÁprilis 15-én a Morvai Ferenc vezette MEGAMORV Petőfi Bizottság a korábban meghirdetett nemzetközi  tudományos konferencia helyett  sajtótájékoztatót tartott a Pilvax Kávéházban. A sajtótájékoztatón súlyos állítások hangzotta el. Miközben Morvai Ferenc arról beszélt, hogy már „több tízezer" (?) külföldi magyar jelezte részvételi szándékát a Petőfi-hamvak Morvaiék által július 17-re meghirdetett temetésére, Kéri Edit, a Morvai-bizottság egyik alapító- és máig talán legaktívabb tagja, azt állította, hogy Morvai Ferencnek nincs birtokában a Petőfi-koponya, és elhatárolódott a meghirdetett temetéstől: „Ez a temetés cirkusz lenne – méltatlan Petőfihez!" állította. Morvai Ferenc súlyos vádakkal illette a magyar kormányt, és hatalombitorlók közé sorolta Orbán Viktort: „Innen üzenem Viktornak, ne féljen tőlünk, a történelem úgy is elsöpri őt."

 

Botrányos jelenetek sem hiányoztak a MEGAMORV Petőfi Bizottságnak április 15-én, a Pilvax Kávéházban megtartott sajtótájékoztatóján, amelyhez az értekezletet vezető Morvai Ferenc nyitó mondata is hangulati alapot szolgáltatott. Morvai Ferenc az általa itt bejelentett Petőfi-temetést követően mélyreható társadalmi átalakulást is kilátásba helyezett: „El kell mondani, hogy az elmúlt sajtótájékoztató óta (március 13. – szerk. megj.) hajmeresztő dolgok történtek Petőfi-ügyben, ami meghatározza országunk későbbi átalakulását is."

 

Morvai Ferenc többször említette, hogy miután Burjátország is hivatalosan elfogadta, hogy 1989-ben Barguzinban Petőfi Sándor hamvait tárták fel, július 17-ére a Hősök terére egy békés nagygyűlést terveznek, ahol a jelenlevők meghallgatnak egy most készülő Petőfi-oratóriumot és egy rövid műsor keretében öt Petőfi-verset, majd egyedül ő maga fog beszédet mondani. Ezt követően a részvevők békésen átvonulnak a Fiumei úti temetőbe, ahol egy evangélikus püspök, egy zsidó rabbi, és más felekezetű papok közös szertartásával (?) szándékszik eltemetni Petőfi Sándor „földi maradványait".

 

A félórás Morvai-expozé után szót kért Kéri Edit is, akinek elévülhetetlen szerepe volt már 1989-ben, a Morvai-expedíció létrejöttében, maga is ott volt a barguzini sírfeltárásnál, és megalakulása óta – idős kora ellenére – máig talán legaktívabb tagja a MEGAMORV Petőfi Bizottságnak. Miután szólt a magyar honvédek Szibériába történt elhurcolásának bizonyítékairól, Kéri Edit megdöbbentő kijelentést tett: „Ezen a temetésen én nem veszek részt, ehhez a nevemet nem adom, mert a csontváz nincs Morvai Ferencnél. 2002. április óta Kiszely István egy kolostorban rejtette el." Majd Morvai Ferenchez intézte szavait: „Mit fogtok eltemetni, csirkecsontot?!" (A sajtótájékoztatóról készült videó-felvétel 50:00 percében)

 

 

Kettőjük között indulatoktól nem mentes szóváltás alakult ki. Morvai Ferenc elismerte, hogy a Petőfi-koponya Kiszely Istvánhoz került megőrzésre. Majd így fogalmazott: „Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy Petőfi Sándor földi maradványa a birtokomban van." (videó: 54:00 perc)

 

Kéri Edit ezekkel a szavakkal zárta hozzászólását: „Nem adtuk beleegyezésünket. Ez a temetés cirkusz lenne – méltatlan Petőfihez!

 

Azt, hogy Morvai Ferenc nem lenne a Petőfi-koponya birtokában, két héttel ezelőtt Kiszely István özvegye, Dr. Hankó Ildikó is megfogalmazta, a www.erdely.ma portálon közölt,  A szibériai halott – Petőfi Sándor várakozik című írásában: „A költő maradványait Kiszely István professzor már korábban biztonságba helyezte, csak ő tudta, hová, így a titkot magával vitte a túlvilágra. E sorok írójának, feleségének és munkatársának annyit mondott: ha komolyra fordul a vizsgálat befejezése, azok, akik őrzik a maradványokat, jelentkeznek."

 

Morvai Ferenc beszélt a beszervezettekről, a zsarolókról, az MTA-ról, a nem létező magyar sajtószabadságról, és azt a megdöbbentő bejelentést tette, hogy titkos magyar kormánykérelmek léteznek az orosz fél felé, amelyben a Petőfi-ügy elhallgatását kérik. Egy Putyin-szálat is emlegetett. Azt is elmondta, hogy azért kellett személyesen kiutaznia Kínába, a DNS-vizsgálati eredmények átvételére, mert azt megelőzően a magyar kormány megpróbált volna illetéktelenül hozzájutni, amit a kínai hatóságok megakadályozták: „Előttem a tisztelt Orbán-kormány valami civilruhásokat kiküldött, hogy adják nekik oda a dokumentumokat. A kínai igazságügyi minisztérium nem adta oda a dokumentumokat!" (videó: 1:08:40 perc)

 

Morvai Ferenc azt is bejelentette, hogy pontosan egy hónappal a temetést követően, augusztus 17-én, ugyanott, a Hősök terén egy politikai nagygyűlést tervez, amely meglátása szerint fordulatot hoz majd Magyarország életében. Bár a MEGAMORV-vezér ezúttal nem beszélt egy politikai párt indításának szándékáról, kilóg a lóláb. Az ismételt társítás egyértelműen politikai szándékot jelez: a Petőfi-temetést kívánják valamely politikai erő létrehozásához meglovagolni.

 

A sajtótájékoztatón jelen levő Dr. Drábik János érdekes bejelentést tett. Kész eladni házát azért, hogy annak bevételéből egy DNS-vizsgálattal igazolják, vagy cáfolják: valóban Széchenyi István volt-e Petőfi Sándor természetes apja? (videó: 1:21:30 perc)

Válaszában Morvai Ferenc azt mondta, hogy nem akarnak újabb DNS-vizsgálatokban részt venni.

 

A Pilvax Kávéházban tartott sajtótájékoztató teljes felvételét a Hungária Televízió tette közzé, itt.

 

Az előző, vegyes fogadtatású Morvai Ferenc nagy-interjú a Hír24-en olvasható, itt.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8596/150418

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.