Ferenc pápa pontosított: A nagycsaládok Isten ajándékai


Szerdán Isten ajándékainak nevezte Ferenc pápa a sokgyermekes családokat, pontosítva ezzel azon kijelentését, amely a nyulak szaporodásához hasonlította a nagycsaládok gyermekvállalási kedvét.

Ferenc pápa azt is hozzáfűzte, hogy leegyszerűsítő megközelítés az, amely a sokgyermekes családok számlájára írja a szegénységet. Állítása szerint a szegénységet nem a sok gyermek, hanem egy igazságtalan gazdasági rend szüli, amely bálványként imádja a pénzt.

Hozzáfűzte azt is, hogy a Fülöp-szigeteken „nagy vigasztalást és reményt jelentett számára oly sok nagycsaládot látni, akik valamennyien a sok gyermeket Isten ajándékainak tekintik".

A pápa határozottan védelmébe vette a katolikus egyház abortuszellenes elkötelezettségét.

 

Korábban írtuk: dr. Téglásy Imre: A pápánk

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8537/150123

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.