Búcsú Kötő Józseftől


A Magyarok Világszövetsége számos más magyar intézménnyel közösen gyászolja Kötő Józsefet, az MVSZ Elnökségének egykori tagját.

Kötő József a Kolozsvári Magyar Állami Színház igazgatója volt. A kommunizmus bukása után az újraindult EMKE elnöke, majd az RMDSZ színeiben oktatási államtitkár, később parlamenti képviselő volt Bukarestben. A Magyarok Világszövetsége Elnökségének 1996-1997 között volt tagja, mely tisztségéről a román kormány államtitkárává történt kinevezése után mondott le, az MVSZ összeférhetetlenségi szabályai szerint. Kötő József Kolozsváron élt. A Magyarok Világszövetsége búcsúzik egykori tisztségviselőjétől, és együttérzéséről biztosítja a gyászoló Családot.

 

Nyugodjék békében!

 

Patrubány Miklós István Ádám

 

 

 

 

 

Nőttön nő tiszta fénye, amint időben, térben távozik.

Arany János

 

 

 

Megrendülten, fájdalommal tudatjuk,

hogy a szerető férj, édesapa, após, nagyapa 

 

 

KÖTŐ JÓZSEF

színháztörténész, író, politikus,

a kolozsvári Állami Magyar Színház egykori igazgatója

 

 

életének 76. évében, súlyos betegség után, 2015. január 19-én visszaadta lelkét Teremtőjének.

 

Az erdélyi magyar színjátszás, oktatás és közművelődés minőségéért dolgozott intézményvezetőként, a Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület elnökeként, államtitkárként, országgyűlési képviselőként, színháztörténészként egyaránt. Szakmai tudását, nemzetszolgálatát díjakkal, elismerésekkel méltatták.

 

Bölcsessége, szorgalma, konok kitartása, humora mérce volt számunkra. Ránk hagyta magyar közösségünknek és családjának szentelt, igényes, dolgos életének felemelő példáját.

 

Búcsúztatása a színház előcsarnokában kezdődik szombaton, január 24-én, 11 órától, ezt követően az evangélikus temetőben helyezzük örök nyugalomra.

 

 

Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.

 

Gyászoló szerettei:

felesége, Réka,

gyermekei, Veronka, Zsolt és Áron,

menyei,

veje, Zoli

és hét unokája

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8539/150123

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.