Újra együtt! - 5/6 - Elcsalt szavazatok december 5-én - 5. rész - A debreceni eset


Az itt bemutatásra kerülő debreceni csalásban jól érzékelhetően összegződik mindaz, ami tíz évvel ezelőtt számolatlanul sok szavazóhelyiségben az urnazárást követően történhetett: Sok-kupacos káosz a szavazatok összeszámolásánál, ami abból adódott, hogy a két népszavazási kérdést szándékosan egyazon lapra helyezték, és természetesen jegyzőkönyv hamisítások, az IGEN-ek helyébe beírt NEM-ek. Itt „csak" 230 IGEN szavazatot „felejtettek ki" az összeadásból, és a jegyzőkönyvből. A debreceni 21.  sz. szavazókörben történtek teljesen érthetővé teszik az előző közleményünkben, az 1139 fordított eredményt produkáló szavazókörről közölt elemzésünk megállapításait.

 

Sajtószolgálatunk tíz évvel ezelőtt ezt közölte:

 

 

A népszavazás tisztaságáért

 

A debreceni eset

 

December 7-én az MVSZ kampányirodájába eljött a debreceni 21. sz. szavazókör szavazat-számláló bizottságának tagja, a FIDESZ-MPSZ által delegált Mórucz László, aki az alábbi jegyzőkönyvbe vett nyilatkozatot adta.

 

"Debrecen 21. számú választókörben Mórucz László, a Fidesz-MPSZ delegáltja egyedüliként képviselte a két-igent támogató oldalt. A kitűzőkön feltüntették, hogy ki milyen szervezet megbízottjaként van jelen, ezt követően egész nap ellenséges hangulatot tapasztalt.

 

A szavazatok összeszámlálásakor külön kupacban gyűjtötték a két-igenes, a két-nemes, a vegyes és az érvénytelen szavazatokat. A két-igenes kupacot a Fideszes delegált számolta meg, majd ezt követően az MSZP delegáltja átszámolta, megállapították, hogy a két igent tartalmazó szavazólapok száma 230. A bizottság elnöke számolta meg az igent és nemet vegyesen tartalmazó szavazólapokat, megállapította, hogy ezek közül a második kérdésre 84 darab igen szavazat született. A Fideszes delegált ellenőrizte a számolást és megállapította annak helyességét. Mivel tudta, hogy közel 50%-os volt a részvétel a szavazókörben, tudta, hogy a 314 igen szavazattal a második kérdés eredményes.

 

Már délben jelezte, hogy a szavazatszámlálást követően helyben igényt tart a jegyzőkönyv másolatára. Az elnök elutasította, azzal, hogy helyben nem, majd csak a helyi választási irodában fognak neki adni jegyzőkönyvmásolatot. Erre a panaszos felhívta a szavazókörnek otthont adó iskola igazgatóját, és kérte, hogy bocsássa rendelkezésre az iskola fénymásolóját. Este ez meg is valósult.

 

A szavazatszámlálást követően a jegyzőkönyvvezető kiállította a jegyzőkönyvet, majd még aláírások nélkül elküldte fénymásoltatni egy példányban azzal, hogy „hadd menjen innen Mórucz úr". Az elkészült fénymásolatot aláírásra átadta Mórucz úrnak, aki azt tapasztalta, hogy a 2. kérdésre adott igen szavazatok száma a jegyzőkönyvben 84, azaz megegyezik a vegyes szavazatokat tartalmazó szavazólapokon megszámolt 2. kérdésre leadott igen szavazatok számával, és nem tartalmazza a két igenes szavazólapok 2. kérdésre leadott igen szavazatait (230 db). Mórucz László ez ellen felszólalt, az aláírást megtagadta, mivel 230 igen szavazat hiányzott a jegyzőkönyvből. A jegyzőkönyvvezető a jegyzőkönyv kijavítását fáradtságra hivatkozva megtagadta, helyette az elnök a jegyzőkönyv a valótlan számokat tartalmazó mezői alá írta a valós számokat, úgy, hogy a mezőkben továbbra is sértetlenül megmaradtak a hamis számok. Ezek után Mórucz úr saját kezűleg húzta ki a jegyzőkönyv minden példányán a hibás adatokat. A bizottság elnöke jelezte, hogy erre Mórucz úrnak nincs joga, aki erre azt válaszolta, hogy „azért teszem meg, mert maguk nem teszik meg!".'

 

Budapest, 2004. december 14.                     MVSZ Sajtószolgálat
Holnap következik visszatekintő összeállításunk utolsó, hatodik közleménye.

 

Az Elcsalt szavazatok december 5-én c. sorozat eddig közölt részei:

 

1.      Elcsalt szavazatok december 5-én - 1. rész - Az újpesti eset

 

2.      Újra együtt! - 2/6 - Elcsalt szavazatok december 5-én - 2. rész - A tárnoki eset

 

3.      Újra együtt! - 3/6 - Elcsalt szavazatok december 5-én - 3. rész - A budaörsi eset

 

4.      Újra együtt! - 4/6 - Elcsalt szavazatok december 5-én - 4. rész - A megóvott 1139 szavazókör

 

 

 

 

 

 

10 év elteltével a Kossuth térre hívunk mindenkit, aki megszenvedte, aki felismerte, és aki meg nem tagadta 2004. december 5-ét!

 

A Magyarok Világszövetsége

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8490/141205

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.