December 5. tizedik évfordulója a Kossuth téren


2004. december 5., a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért szervezett népszavazás tízedik évfordulóján, Budapesten, a Kossuth téren emlékezett meg a Magyarok Világszövetsége, a magyar nemzet élete új korszakának nyitányáról. Beszédet mondott Hegedűs Zsuzsanna, Patrubány Miklós, Borbély Imre (Erdély), Fehér István (Felvidék),  Bottyán Zoltán és Budaházy György.  A szónokok túlnyomó többsége egyetértett abban, hogy december 5. – tragikus kicsengésének dacára – a magyar nemzet életében egy győzelmi pillanat volt, amikor a nemzet tiszta szolgálatának szándéka legyőzte a nemzetellenes ármányt. Jóllehet a győzelem nem volt azonnal ügydöntő erejű, de megkerülhetetlenné tette, és végül győzelemre segítette a magyar nemzet egységének helyreállítását.

 

A rendezvény záró mozzanatában elhangzott Szőke István Atillának Az örök életfa című verse.

 

A rendezvény video-felvételét sajtószolgálatunk elhelyezi a világhálón.

 

 

 

2014. december 5.:

 

 

2004. december 5.:

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8489/141205

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.