Újra eggyütt! - Felhívás


A Magyarok Világszövetsége a kettős állampolgárságról szóló népszavazás 10. évfordulója alkalmából Újra együtt! – Nagygyűlés egy erős nemzetért jelszóval nagygyűlést szervez a Kossuth térre 2014. december 5. péntek 16.30 órai kezdettel.

 

Felhívjuk a 2004-es aláírásgyűjtés és kampány bármilyen szintű szervezőit és résztvevőit, hogy 14-es betűmérettel egy gépelt oldalon idézzék fel 10 évvel ezelőtti küzdelmeiket, reményeiket, csalódásukat, írják meg, hogyan értékelik ma a népszavazás eredményét, következményeit.

 

Hasonlóképpen felhívjuk azokat a költőket, akiket december 5-e fájdalmas kicsengése versírásra ihletett, küldjék meg Szervező Bizottságunknak a népszavazás ihlette költeményüket, költeményeiket.

 

Beküldési határidő: December 1. hétfő 12 óra, az mvsz@mvsz.hu címre.

 

A határidőre beküldött visszaemlékezéseket és költeményeket az MVSZ Sajtószolgálat közzéteszi, a nagygyűlés szervező bizottsága pedig a legjobb három írás és a legjobb három vers szerzőit felszólalóként, illetve versmondóként is meghívja a nagygyűlésre.

 

 

 

 

A fenti nemzeti színű szívgyűrű Nagy András grafikusművész alkotása, a népszavazás hivatalos jelképe volt.

Ma a Magyarok Világszövetségének védett (©), "harci" címere.

 

MVSZ Sajtószolgálat

8469/141125

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.