Szt.László-MTA: Gyorsjelentés Bajnok István előadásáról


"Ezelőtt a háborúban
Nem követtek semmi elvet,
Az erősebb a gyengétől
Amit elvehetett, elvett.

 

Most nem úgy van. A világot
Értekezlet igazgatja:
S az erősebb ha mi csinyt tesz,
Összeűl és – helybehagyja."

 

Így summázta Arany János másfél évszázaddal ezelőtt Civilizáció című versében az erősebb-gyengébb viszony alakulását.

 

A mindenkor aktuális néhány sor a Szent László Magyarságtudományi Akadémia mai előadásán hangzott el Bottyán Zoltán ügyvezető elnök szájából, aki Bajnok Istvánnal beszélgetett a magyar nemzet és a mai politikum viszonyáról.

 

 

A teljes előadás ide kattintva megtekinthető. Az előadás meghirdetése itt történt.

 

A Bottyán Zoltán vezette tantárgy keretében minden hét csütörtökén 6-8-ig a Magyarok IX. Világkongresszusára készülődve elemzik a Magyar Nemzet új meghatározását, melyet a Magyarok VIII. Világkongresszusa fogadott el 2012. augusztus 20-án.

 

 

Szabó Eszter

Szent László-MTA

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8473/141127

 

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth LajosKlapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.