MVSZ-nap a Szabadság téri szovjet emlékmű elleni tüntetésen

A Szabadság téren álló szovjet emlékmű elbontását követelő, többnapos tüntetést kezdeményezett Budaházy György, aki az MVSZ tagja. November 3-át a Magyarok Világszövetsége vállalta. Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke és Nagy Róbert Zoltán egész napon át szórólapokat osztottak, és követelték a magyar szabadság szent helye eredeti arculatának helyreállítását.

 

 

Az MVSZ Elnöksége 2005-ben alakította ki elvi álláspontját a Szabadság tér arculatával kapcsolatban: az MVSZ követeli a szovjet emlékmű elvitelét, az ereklyés országzászló, és a Trianon szoborcsoport helyreállítását. Ezt követően fél évig tartó, állandó tüntetésen egy piramis alakú, ereklyés országzászló-jellel jelölték meg a visszaállítandó emlékmű helyét. 2007 tavaszán a Deport '56 nevű civil szervezet népszavazást kezdeményezett annak a törvénynek a törlésére, amely a szovjet katonai emlékművek elvi megalapozását jelentette Magyarországon, és amelyhez az MVSZ gyűjtötte az aláírásokat. A népszavazás elmaradt, mert a kormány kilátásba helyezte az adott jogszabálynak egy deregulációs törvénycsomag keretében való törlését, ami be is következett. Ma tehát nincs jogi alapja szovjet katonai emlékműveknek magyarországi közterületeken való fenntartásához. A Szabadság téri szovjet emlékmű elbontása tisztán politikai akarat kérdése.

 

A 2007-es népszavazási kezdeményezésről itt, itt és itt olvashat.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8431/141104

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.