Imrék köszöntése az első Amerigo Vespucci-napon

A Magyarok Világszövetsége névnapjukon rendhagyó módon köszönti Imre keresztnevű nemzettársainkat. Ez az első Imre-nap, amelyen úgy ünnepelhetünk, hogy tudjuk: Amerika, az Újvilág Amerigo Vespucci közvetítésével magyar hercegről, Árpád-házi, avagy Turul-nemzetségbeli Szent Imréről, Szent István király fiáról kapta a nevét.

Hét ismert magyar közéleti személyiség – Kozma Imre atya OH, Dr. Balogh Sándor, Dr. Prokopp Mária, Dr. Drábik János, Borbély Imre, Botos László  és Patrubány Miklós – felhívással fordult az amerikai magyar közösségekhez, ünneplésre hívva őket, hiszen bebizonyosodott, hogy Szent Imre Amerika névadója. Az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnépesebb államának – New York államnak – fővárosa, Albany is ünnepel ezen a napon. A főváros polgármestere Szent Imre napját Amerigo Vespucci-nappá nyilvánította, és a város polgárait Szent Imre erényeinek, érdemeinek elismerésére szólította.

A Magyarok Világszövetsége Imre keresztnevű nemzettársainkat ezen a jeles Szent Imre-napon a felső-háromszéki Gelence Szent Imre templomának gyönyörű, háromdimenziós, zenei aláfestésű összeállításával köszönti, amelyet a virtuális Székelyföld portál tett közzé. A gelencei Szent Imre templom északi falát díszítő freskókat – fölül Szent László legendája, alatta a Passió – sokan a magyar művészettörténet legbecsesebb örökségének tekintik.

 

Boldog névnapot minden Imrének!

Boldog napokat, magyar nemzet!

 

Gelence, Szent Imre templom, északi fali freskó: fölül Szent László legendája, alatta a Passió

A lejátszáshoz kattintson a képre, vagy ide: http://virtualisszekelyfold.ro/index2.html

 

MVSZ Sajtószolgálat

8436/141105

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.