Albany, NY: Dr. Balogh Sándor kitüntetése Szent Imre napjánDr. Balogh Sándor (balról) átveszi a Magyar Nemzetért Ezüstérmet

 

 

Szent Imre napján, New York állam fővárosában, Albany-ban, az Amerikai-Olasz Múzeumban, az Amerigo Vespucci-napon Dr. Balogh Sándor professzor nagyszerű előadást tartott Amerika nevének kialakulásáról. A politológus professzor átvette a Magyar Nemzetért Ezüstérmet, amelyet a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós ítélt oda részére életművéért, magyarságszolgálatáért, valamint annak teljes körű bizonyításáért, hogy Amerika Amerigo Vespucci révén Árpád-házi Szent Imre hercegről nyerte a nevét.

Az Amerikai-Olasz Múzeumban megtartott ünnepségen felolvasták a főváros polgármesterének, Catherine M. Sheehen asszonynak a kiáltványát, amelyben Szent Imrét méltatva, Amerigo Vespucci-nappá nyilvánította 2014. november 5-ét.

Dr. Balogh Sándor előadása után Botos László, az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének Amerikáért felelős alelnöke, a Magyarok Világszövetsége elnökének nevében, átadta a professzor részére a Magyar Nemzetért Ezüstérmet, melyet a kitüntetett meghatottan fogadott.

Philip diNovo professzor, a múzeum igazgatója felajánlotta a múzeum épületének használatát az ezután következő olasz-magyar ünnepségek megtartására, és egyéb magyar rendezvények helyéül, mert Albany-ban nincs magyar ház.

Folytatás 2015. november 5-én.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8441/141106

  

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.