South Bend-i templom: Saint Emericus Dux Hungariae - America Patronus


Saint Emericus Dux Hungariae – America Patronus, avagy Szent Imre Magyarország hercege Amerika védőszentje, hirdeti az Indiana (USA) állambeli South Bend városa katolikus templomának óriási freskója.

 

 

A mellékelt felvételt Dr. Prokopp Mária professzor, művészettörténész bocsátotta a Magyarok Világszövetségének rendelkezésére.

 

Az itt közölt fénykép a hatalmas freskó-együttesből Szent Imre herceg alakját ragadja ki, lábánál az USA és az Árpád-ház címerével.

 

S olvasható a felirat is: Amerika PATRÓNUSA!!!

A freskó alkotója Prokop Péter festőművész, aki 1957-ben emigrált Rómába. A művész Monsignore Szabó János, az amerikai magyarok lelkésze meghívására 1961 nyarán érkezett az Indiana állambeli South Bend-be, ahol a magyarok 1949-ben épült templomának művészi kialakítására kérték fel. 1962. november 3-án avatták fel nagy ünnepélyességgel elkészült művét.

 

Dr. Balogh Sándor amerikai politológus professzor a közelmúltban tette közzé teljes körű bizonyítását arról, hogy Amerika Amerigo Vespucci révén Szent Imréről, Szent István fiáról kapta nevét.

 

 

Bizonyított tény: Amerika Szent Imréről kapta a nevét

 

Angol szöveg: Amerika Szent Imréről kapta a nevét

 

A Magyar Nemzetért Ezüstérem Dr. Balogh Sándor professzor részére

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      Nagyított részlet

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8414/141019

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

                                      

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.