Petőfiért! - Fehér gyász a Hősök terén, az Aradi Vértanúk napjánOktóber 6-án, az Aradi Vértanúk mártíromságának 165. évfordulóján a Magyarok Világszövetsége a Hősök terén fehér lepelbe borított szimbolikus sírkereszt mellett emlékezett meg Petőfi Sándorról is.

 

Fuksz Sándor, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának koordinátora felolvasta Patrubány Miklós üzenetét, amelyet alább közlünk. Egy művészcsoport Petőfi Sándor-verseket szavalt, és írásaiból olvasott fel.

 

Az MVSZ mindennapos őrállást szervez a Hősök terére a nemzeti kegyelet megadásáért Petőfi Sándor részére. Az őrállást vállalók jelentkezését Orbán József főszervezőnél, az MVSZ Fővárosi Szervezete alelnökénél várják.

 

Az őrállás keretében minden nap déli 12 órakor egy művészi mozzanatra kerül sor a Hódolat Petőfi Sándornak! jegyében.

 

 

    Fuksz Sándor, az MVSZ elnökhelyettese:

 

Október 6-án gyászoljuk az 1848-49-es szabadságharc vértanúit és hőseit

 

Nemcsak Magyarország miniszterelnökét, gr. Batthyány Lajost és az Aradi 13 Vértanút, hanem az október 24-én kivégzett felsőházi elnököt, báró Perényi Zsigmondot, az országgyűlés jegyzőjét, Szacsvay Imrét, a minisztérium felelős beosztottját,  Csernus Menyhértet, és nemcsak a megtorlás során kivégzett, százhatvannál is több honvédet és hazafit. De gyászoljuk e napon a mintegy 10.000 magyar polgári áldozatot Zentától Nagyenyedig, és fejet hajtunk a tízezernél is több hős honvéd emléke előtt, akik e szabadságharc során áldozták életüket Nagysallótól Világosig.

 

Gyászoljuk e napon azt a több ezer magyar honvédet is, élükön Petőfi Sándorral, akiket a cári orosz seregek hurcoltak magukkal a távoli Szibériába, ahonnan soha nem térhettek haza, és akikről a magyar állam – micsoda gyalázat! – nem hajlandó még csak tudomást sem venni.

 

Mi már tudjuk, pontosan tudjuk: Petőfi Sándor nem halt meg a segesvári csatában! Súlyosan megsebesült ugyan, látszólag halott volt, de gondos kezek kimentették Őt a vérzivatarból. Az oroszok így hurcolhatták el Őt, a Bajkál-tavon túli, távoli Szibériába, ahol még 7 évet élt. A Magyarok Világszövetsége a segesvári csata 165. évfordulóján egy sírkereszttel jelölte meg a magyar hősök szimbolikus sírját Budapesten, a Hősök terén, mint azt a helyet, amelyet egyedül tart méltónak Petőfi Sándor hamvainak befogadására.

 

Petőfi Sándor Barguzinban feltárt, és 25 éve temetetlen hamvai égbe kiáltanak! Addig is, míg a magyar társadalomnak és a magyar államnak füle lesz meghallani e kiáltást, mindennapos őrállást szervezünk a Hősök terén a nemzeti kegyelet megadásáért, Petőfi Sándor részére: Itt nyugodjék Petőfi Sándor, a nemzet hőse!

 

Őrállásunkat a Petőfi Sándor iránti hódolat jegyében tartjuk. Mi sem természetesebb, hogy a hódolat jegyében minden nap, déli 12 órakor megidézzük Őt verseivel, művészetével. De nemcsak Petőfi Sándor verseivel és művészetével tiszteleghetünk az Ő emléke előtt! Hódolhatunk Neki a tiszta forrásból merített magyar népművészettel és minden nagy alkotással, amelyet magyar szellem alkotott.

 

Hódoljunk tehát közösen Petőfi Sándornak, mert ezzel egyben hódolunk megtartó magyar nyelvünknek, magyar nemzetünknek!

 

 

Budapest, 2014. október 6-án                                 Patrubány Miklós István Ádám,

                                                                           a Magyarok Világszövetségének elnöke

 

 

Matus Mihály

 

Szentgyörgyi Tamás

 

Strich Lászlóné

 

Holló Lászlóné

 

Strich Lászlóné

 

Holló Lászlóné

 

Beremendi Sulcz Henrik

 

Ambrus Károly

 

Szőllősi Ildikó, Dömök Eliz, Beremendi Sulcz Henrik, Rafain Enikő

 

A művészi mozzanatot szervezte: Borsche Antónia, rendezte: Bara Mária.

 

Az MVSZ elnöke által megfogalmazottak jegyében a Hódolat Petőfi Sándornak! c. mindennapos déli sorozatban fellépni kívánó hivatásos és műkedvelő előadóművészek jelentkezését Borsche Antónia várja (tel.: 06-30-594-5970).

 

A fotókat Bara Mária és Orbán József október 6-án és 8-án készítették.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8398/141008

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.