Fwd: Szent Imre Amerikája

Amint arról több közleményben is beszámoltunk, kétségtelenné vált, hogy Amerika Amerigo Vespucci közvetítésével Szent Imréről, Szent Imre fiáról kapta nevét. E nem kis jelentőségű felfedezés alapján Amerika több magyar templomában Szent Imre napján, illetve azt megelőző és követő vasárnapon meg kívánnak emlékezni Szent Imréről.

Dr. Balogh Sándor végső bizonyítása, sokaknak megmozgatta a fantáziáját. Barcsik Géza ismert grafikusművészt az alábbi grafika elkészítésére ihlette.

 

 

Dr. Balogh Sándor Amerikában élő politológus professzor, a Magyarok Világszövetsége Védnöki Testületének tagja bizonyító tanulmánya itt olvasható:

Bizonyított tény: Amerika Szent Imréről kapta a nevét

Angol szöveg: Amerika Szent Imréről kapta a nevét

Spanyol szöveg: Amerika Szent Imréről kapta a nevét

 

MVSZ Sajtószolgálat

8422/141025

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.