Koszovó és Novorosszija - Az EU és a NATO hagyjon fel a kettős mércévelMagyarok együtt a békéért! címmel rendezett nemzetközi értekezletet a Magyar Békekör Magyarok Világszövetségének székházában, 2014. szeptember 21-én. Megnyitó beszédében Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke felszólította az EU és a NATO vezetőit, hogy hagyjanak fel a kettős mércével, és amint tették Koszovó függetlenségének támogatásával, ismerjék el a kelet-ukrajnai térségben élő oroszok népszavazással kinyilatkozatott önrendelkezési jogát.

 

 

Az értekezlet részvevőit köszöntötte Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, aki megnyitó beszédében párhuzamot vont Koszovó és Novorosszíja függetlenedése között.

 

Micsoda kettős mérce az, tisztelt Európai Unió és tisztelt NATO, hogy Koszovót kórusban ismerték el független államként, és egy cseppet sem aggódtak Jugoszlávia területi épségéért, szuverenitásáért, de ugyanezt megtagadják Novorosszíjától és a donbászi oroszoktól? – kérdezte az elnök, majd ezekkel a gondolatokkal folytatta:

 

Koszovó elszakadását nem csak politikai nyilatkozatokkal és az új állam elismerésével támogatták, hanem fegyveres beavatkozással is. Annyi különbség van Koszovó és Novorosszíja története között, hogy Moszkva nem bombázta még meg Kijevet, mint ahogy megbombázta a NATO Belgrádot. Szétbombázta Jugoszlávia hadügyminisztériumát, és teljesen megbénította  katonai erejét ahhoz, hogy Koszovó kiszakadhasson.

 

Ezért felszólítjuk a NATO-t és az Európai Uniót, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a kettős mérce alkalmazásával, és ismerjék el az Ukrajnában élő népek, nemzetek önrendelkezési törekvéseit, jelesül a kelet-ukrajnai, magukat Novorosszíjaként népszavazással meghatározó terület és az ott élő nép önrendelkezését.

 

Ez a Magyarok Világszövetsége részéről egy elvi alapállás, hiszen a Magyarok Világszövetségének alapszabálya kinyilatkozatja az alapelveket is, és  legfontosabb alapelve a népek önrendelkezésének elve.

 

Az értekezlet teljes felvétele megtekinthető a világhálón, a következő címre kattintva: http://new.livestream.com/accounts/2560855/events/3393715/player_pop_out

 

A képen jobbról-balra: Patrubány Miklós, Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum elnöke, a Magyar Békekör kezdeményezője, Rónai Katalin és Bottyán Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének alelnöke.

 

A rendezvényre sajtószolgálatunk még visszatér.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8381/140921

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.