Kárpátaljáért! - Aláírásgyűjtés az Astoriánál


Kétszáz támogató aláírás három óra alatt. Tízszer nagyobb aláírási hajlandóság, mint 2004-ben.

 

Az MVSZ Elnöksége augusztus 16-i ülésén határozott a kárpátaljai magyar fiatalok védelmében indított aláírásgyűjtés folytatásáról és változatosabbá tételéről. E határozat jegyében Budapesten is elkezdődött az aláírásgyűjtés. Szeptember 9-én az Astoria metrómegálló aluljárójában Fuksz Sándor elnökhelyettes és Simon Enikő, az Elnökség póttagja három óra leforgása alatt több mint kétszáz aláírást gyűjtött.

 

Patrubány Miklós, az MVSZ elnökének értékelése szerint figyelemreméltó, hogy az aláírási hajlandóság sokszorosan nagyobb a tíz évvel ezelőttinél, amikor a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadását célzó népszavazás aláírásgyűjtése zajlott, és ugyanazon a helyszínen a naponta begyűjtött aláírások száma tízszer kevesebb, azaz napi húsz aláírás volt.

 

A kétszáz aláíró közül csak 91 volt budapesti, többen kárpátaljaiak, felvidékiek, erdélyiek és egy izraeli. Egy személy rovásírással írta be nevét.

 

Az aláírásgyűjtés változatossá tétele azt jelenti, hogy az MVSZ ezután nem csak utcai aláírásgyűjtésben gondolkodik, hanem felhívással fordul a Kárpátaljáért aggódó magyar emberekhez, hogy ki-ki a maga rokoni, ismerősi körében próbáljon egy ívnyi, azaz húsz aláírást gyűjteni.

A nyitás az aláírásra jelentkező szervezetek és pártok irányába is megtörtént, amennyiben azok az MVSZ által kibocsátott aláíróívre gyűjtenek, és szerződésesen vállalják a begyűjtött aláírások átadását a kezdeményező MVSZ-nek.

 

Az aláíró ívet közleményünk csatolmányaként is közzétesszük, és honlapunkról is letölthető.

 

Az MVSZ portáján – MVSZ–Magyarok Háza, 1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3. – a nap 24 órájában le lehet adni a begyűjtött aláírásokat.

 

Az aláírásgyűjtés főszervezője: Zombory IstvánZombory_Istvan@t-email.hu

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8366/140909

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„Az MVSZ legfőbb célja a magyar nemzet világméretű egységének megjelenítése, ezen belül a magyar önazonosság megőrzése és a nemzet épülése. Ennek megvalósítása érdekében szervezi működését." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.