DUX EMERICUS és a TABULA RASA táblája darabokra törve


Megdöbbentően kegyeletsértő és tarthatatlan állapotok uralkodnak Szék4esfehérváron a Nemzeti Sírkertben, húsz magyar királyi személy – tizenöt király és öt királyné illetve herceg – temetkezési helyén. Az MVSZ Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Szövetség közös, figyelemfelkeltő akciója vészharangot kongat.

 

Kegyeleti szertartás a koronázási szertartásjáték utáni "Romkertben"

... avagy DUX EMERICUS és a TABULA RASA táblája darabokra törve

 

 

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Tisztelt Fehérvári Polgárok!

Tisztelt Önkormányzat és Tisztelt Fejér Megyei Műemlék Felügyelet!

Tisztelt Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság és igen tisztelt Nemzeti Örökség Hivatal!

 

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Szövetség 2014. augusztus 29-én 16 órától kegyeleti szertartást tartott a fehérvári Nemzeti Sírkert és Emlékhely területén a "mohácsi vész" és II. Lajos magyar király elhalálozásának 488. évfordulójáról megemlékezve.

 

A megemlékezés a - kegyeleti szertartáshoz a helyszínen csatlakozott - székelyföldi látogatók tiszteletére a Székely Himnusz közös eléneklésével zárult.

 

Ez volt július 22. óta az első adandó alkalom, hogy a városvezetés által rendezett "koronázási szertartásjáték" miatt augusztus 22.-ig a látogatók és városlakók elől elzárt területre is léphettek a Fehérvárott eltemetett királyaink elhalálozási évfordulójáról megemlékező kegyeletgyakorlók, amelyre éppen az államalapító Szent István királyunk halálozásának és temetésének évfordulóján - bizony - nem kerülhetett sor.

 

A Szövetség tagjai a szertartás után látogatást tettek azoknál a sírhelyeknél is, ahova évszázadokkal korábban szeptember 1-én és 2-án két királyi hercegünket, Álmos herceget, II. (Vak) Béla királyunk atyját és Szent Imre herceget, Szent István királyunk egyetlen fiát - a korábbi kutatók által valószínűsíthetően - végső nyugalomba helyezték.

A kegyeleti szertartás résztvevői megdöbbenéssel tapasztalták, hogy Szent Imre (DUX EMERICUS) - a sírkert egyébként egyetlen jelölt - sírhelyének a múlt évi szertartásjáték során már megrongálódott latin feliratos kőtáblája darabokra tört - már helyrehozhatatlannak tűnő - állapotban hever a nyughely fedlapján.

Ezt látják Szent Imre sírhelyén a szertartásjáték óta a látogatók

 

Egy egyedi, több tonnás állványerdő építésére a három tiszteletjegyes előadás érdekében több tízmilliót költött e város, azonban az 1031. szeptember 2-án elhunyt Szent Imre kőtáblájának helyreállítására és megóvására sem töredék összeg, sem töredék figyelem nem jutott?!

 

Az alábbi képek egyikén szereplő kettétört "TABULA RASA" feliratos kőtábla is önmagáért beszél. A Magyarok Világszövetsége és a Fejér Szövetség TABULA RASA-ra kéri a városvezetést:

"Mennyit ér egy a Nemzeti Sírkert és Emlékhely területén felépített tonnás vasszerkezetben eljátszott koronázási szertartásjáték?".

 

 

A Szövetség tagjai 2014. szeptember 2-án a Szent Imre nyughelyeként tisztelt - ám július 22.-e óta megközelíthetetlen, mára darabokra tört latin feliratos kőtáblával jelzett - sírhelynél kegyeleti szertartás keretében azzal a felkiáltással fohászkodnak majd, hogy 

 

Soha többé állványerdőt a fehérvári királyi sírok felett!

 

A sírkert látogatható területén elhelyezett feliratunk 2014. augusztus 15-én


Királyaink és  királynéink és királyi hercegeink, őseink emléke iránti tisztelettel:

Fejér Szövetség Sajtószolgálat


A szertartás további képei bejegyzésünk végén megtekinthetők és szabadon felhasználhatók (a képek készítője: Keresztesi Imre):

Kegyeleti szertartás a koronázási szertartásjáték utáni "Romkertben"

 

 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8461/140902

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.