Nagyboldogasszony Napi Kegyeleti Zarándoklat Fehérvárott - 2014.08.15. 17:00-20:00 (Az Aranybullától a Nemzeti Sírkertig)

Patrubány Miklós nyitja meg augusztus 15-én, 17 órakor Székesfehérváron, az Aranybullától induló Nagyboldogasszony napi kegyeleti zarándoklatot.

 

Alább közzétesszük Dr. Boór Ferenc, az MVSZ Fejér Megyei Szervezete elnökének felhívását.

 

 

„A szent király halálának napjára, 1083. augusztus 15-re
Szent László egybehívta az ország nagyjait.
A tiszteletet kezdeményező népet nem kellett hívnia,
az magától is ott volt évről évre ezen a napon.

A király három napos böjtöt rendelt el."

/Alvinczi Eduárd: I. László szentté avatása/


Tisztelt Polgártársak! Tisztelt Honfitársak! Tisztelt Résztvevők!
Tisztelt Szerkesztőségek!

 

https://www.youtube.com/watch?v=cMot43H2VNA

 

Amint a fenti idézetből is kitűnik, hajdan Nagyboldogasszony napján, Szent István halálának évfordulóján nem kellett a népet szólítani arra, hogy a Nagy Király sírjához látogassanak, minthogy évről évre e napon az ország minden pontjáról, s messzi földről is érkeztek zarándokok, hogy sírjánál emlékének kegyelettel áldozzanak.

Nem kevesebbet, mint ezt a hagyományt kívánja a Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete a csatlakozó polgárokkal és társadalmi szervezetekkel együtt, közösen feleleveníteni, újra megélni most, első alkalommal, s majd évről évre e napon, minden alkalommal a székesfehérvári Aranybulla emlékműtől a Nemzeti Sírkert és Emlékhelyig tervezett kegyeleti zarándoklattal.

 

Tisztelettel szólítunk és várunk minden fehérvári polgárt, és hívjuk a sajtó képviselőit, hogy tegyük közösen emlékezetessé és kegyelettel teljessé Nagyboldogasszony napját, a Szent Király által országunk égi oltalom alá helyezését és Szent István halálának évfordulóját e rendezvénnyel is Székesfehérvárott!

 

Dr. Boór Ferenc

Fejér Szövetség elnökségi tag, MVSZ Fejér Megyei Szervezet elnöke

 

  M E G H Í V Ó

 

Ezúton meghívjuk Önt és családtagjait, barátait, ismerőseit
a Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége nevében

 

FEHÉRVÁR NAGYBOLDOGASSZONY NAPI
KEGYELETI ZARÁNDOKLATÁRA

2014. év Új kenyér havának (augusztus) 15. napján 17:00, Aranybulla

 

 

MÉLTÓSÁGGAL KÖZÖS ÜGYÜNKÉRT, HOGY A NEMZETI SÍRKERT ÉS EMLÉKHELY ÚJRA A KEGYELET ZARÁNDOKHELYÉVÉ VÁLJÉK!

 

A Kegyeleti Zarándoklat útvonala:

 

I.         szakasz: Aranybullától: Nagyszombati út – Zsolnai út – Pozsonyi út – Berényi út – Csutora út – Koppány út – Felsővárosi Fejér Kemence

II.       szakasz: Fejér Kemencétől: Kertalja út – Forgó u. – Királykút – Mikszáth út – Széna tér – Rákóczi út – Várkörút – Romkert kapu

 

 

A zarándoklók menetrendje:

A Magyarok Nagyasszonya, Világ Győzelmes Királynője, Szent Korona Lovagrend, a Magyarok Világszövetsége és a Fejér Szövetség függő zászlajai mögött a menetet az Ostormenet résztvevői vezetik. Őket követik a Nemzeti Érzelmű Motorosok sora, majd a résztvevő (bejelentkezett) társadalmi szervezetek zászlósorát követve a csatlakozó polgárok zarándoklói. A menetet a hagyományőrző lovasok sora zárja.

 

Program:

16:30-17:00      Aranybulla      Gyülekező, szervezetek bejelentkezése, eligazítás

17:00-17:05      Aranybulla      Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke: Alkotmányos Magyarország ünnepnapja, Nagyboldogasszony napja

17:05-18:00      I. szakasz       Boldogasszony Anyánk első versszakának közös eléneklése, majd az ismétléssel és a további versszakokkal a menet elindul a Felsővárosi Kemencéig

18:00-18:30      Felsővárosi Fejér Kemencénél     Új kenyér és a bor

18:30-19:00      II. szakasz -   Zarándoklat a fehérvári (hajdani) „Romkert", a Nemzeti Sírkert és Emlékhely kapujáig

19:00-19:30      Koronázó tér Kegyeleti szertartás: Szabó Sándor András, nemzetes lovag: Tisztelgés és kegyelet adás királyaink és királynéink nyughelyénél, Mária ünnepnapján

19:30-20:00      Magyar Nemzeti Imádságok: Magyar Himnusz, Székely Himnusz, Felvidéki Himnusz


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8454/140811

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.